Gemeente Geldrop


Publicatie Geldrop Actueel, 17 december 2003

Per 5 januari LOKAAL ZORGLOKET MIERLO VAN START

De gemeente wil bijdragen aan de verbetering van de toegang tot voorzieningen op het gebied van welzijn, zorg, wonen en inkomensondersteuning. Om dit te realiseren start op 5 januari aanstaande het 'lokaal zorgloket' in Mierlo. Let op: dit is alleen bedoeld voor Mierlonaren! In dit artikel leggen we u uit wat dit zorgloket precies inhoudt.

Voorlopig kunnen Mierlonaren alleen bij het zorgloket terecht met vragen over de Wet voorzieningen gehandicapten (Wvg). Zij kunnen hier ook aanvragen indienen die op deze wet betrekking hebben. Daarbij gaat het om voorzieningen, zoals bijvoorbeeld vervoersvoorzieningen, collectief vervoer voor 65-plussers, parkeerkaarten-en plaatsen, rolstoelen, aanpassing van woningen en dergelijke.

SAMENWERKEN In de loop van het jaar zal het lokaal zorgloket gaan samenwerken met het RIO (Regionaal Indicatie Orgaan) en met aanbieders van producten, diensten en voorzieningen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Op deze manier kunnen inwoners van Mierlo nog beter worden geholpen met hun vragen en kan er advies en ondersteuning worden gegeven. Er wordt advies gegeven over zaken zoals een maaltijdenservice, alarmering, thuiszorg en aanvragen voor opname in een verzorgings- of verpleeghuis. Ook aanvragen met betrekking tot bovenstaande onderwerpen zullen in behandeling worden genomen en worden afgehandeld.

OPENINGSTIJDEN Het zorgloket is gevestigd in de hal van het gemeentehuis locatie Mierlo. De bezoektijden zijn maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 12.30 uur. Wij adviseren u om, indien mogelijk, vantevoren een telefonische afspraak te maken. U kunt hiervoor tijdens kantooruren bellen, het telefoonnummer is 040-2893893.