Gemeente Gouda



datum: 18 december 2003 afdeling: Communicatie en persvoorlichting contactpersoon: Karin Westerink telefoon: 0182-588349

informatieve bijeenkomst beleid welzijn

Op 5 januari 2004 wordt raadscommissie 2 (samenleving met samenhang) geïnformeerd over het project Beleid Welzijn, gericht op beleidsprioriteiten van beleid op het gebied van welzijn, onderwijs en cultuur in de toekomst. In mei 2004 zal de gemeenteraad naar verwachting een beslissing nemen over de prioriteiten. Aanleiding voor de herprioritering is de bezuinigingstaakstelling van 2 euroton die de gemeente moet realiseren.

Voor een heroriëntatie op de beleidsprioriteiten voor de toekomst is een fundamentele discussie nodig om naar boven te halen waar het gemeentebestuur van Gouda zich in de toekomst voor wil blijven inzetten en wat minder prioriteit heeft. Er moeten keuzes gemaakt worden binnen de toekomstige budgetten.

Tijdens de openbare raadscommissievergadering op 5 januari krijgen de raadsleden een presentatie over welke denkrichtingen er mogelijk zijn. Er wordt in principe niet gedebatteerd over de denkrichtingen, de bijeenkomst is informatief. Op 19 februari wordt verder gesproken over het vervolgproces en de manier waarop de uitvoeringsinstellingen betrokken worden bij de herprioritering.