Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Neerlands dis nieuwe stijl

WOERDEN, 19 december 2003 - Joop Braakhekke neemt op 5 januari 2004 tijdens de Horecava 2004 de vernieuwde dinercheque van Neerlands Dis in ontvangst. Daarmee geeft hij de aftrap voor een goede samenwerking tussen restaurants met een Nederlandse keuken. De uitreiking vindt op 5 januari om 12.30 uur plaats in de stand van Koninklijk Horeca Nederland in de verbindingshal (tussen Amstelhal en Eurohal), standnummer 06.201.

Direct na overhandiging van de dinercheque presenteren de koks van Neerlands Dis hun eerste seizoenmenu. Deze menu's zijn samengesteld in samenwerking met de heer Albert Tielemans van de Stichting Ontwikkeling Nederlandse Kookkunst en worden per seizoen met ingang van 1 februari in alle aangesloten restaurants geserveerd. In alle menu's zitten gerechten uit het Kookboek van de Eeuw.

De Nederlandse keuken gaat verder dan stampotten alleen. De restaurants van Neerlands Dis serveren eigentijdse nationale en regionale gerechten; allemaal verrassend lekker en voor een vriendelijke prijs. Een muurschild met de rood-wit-blauwe soepterrine wijst de weg naar één van de talloze gerechten, die zeer de moeite waard zijn.

Op woensdag 7 januari 2004 zullen een aantal koks gerechten bereiden van de Neerlands Dis seizoenmenu's tijdens een kooktheater op de beurs Wine Professional. Ingrediënten van eigen bodem worden gecombineerd met o.a. likeuren en jenevers van Distilleerderij A. van Wees/ De Ooievaar. Voor meer informatie over de beurs Wine Professional: www.proefschrift.nl.


---

Noot voor de redactie -