BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 23 december 2003

Laris macpherson nieuw bij bnn united

Vanaf maandag 5 januari krijgt het jongerenmagazine BNN United op Radio 1 een nieuwe presentatrice: Larís Macpherson. Zij neemt de presentatie op zich voor de maandag- en vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur, terwijl presentatrice Marjolein Dekkers op de dinsdag en donderdag te beluisteren blijft. Larís neemt de presentatie over van Astrid de Jong die zich gaat richten op het 3FM programma ruuddewild.nl.

Larís volgde cursussen redactie- en radiojournalistiek aan de Hilversumse Media Academie en de Hogeschool Windesheim in Zwolle. Haar eerste radio-ervaring deed ze in 1996 op bij de Lokale Omroep Almelo. Daarna verzorgt ze de radiopresentatie van diverse talkshows voor Talk Radio. In 1997 maakt ze de switch naar televisie als ze voor RTV Oost samen met Eddy Zoëy het programma 'Jong Belegen' presenteert. Daarna volgen voor diezelfde omroep ook de televisieprogramma's 'Ossies' en 'Zomertoer'. In 2002 en 2003 is zij bij Giel Beelen op 3FM zijn sidekick en nieuwslezer. Momenteel werkt Larís bij RTV Oost waar zij sinds maart 2001 de radiopresentie en redactie doet van het muziekprogramma 'Avondsessie'.

Larís Macpherson: 'Ik heb lang gedacht dat ik niets leuk genoeg vind om elke dag te doen, totdat ik radio ontdekte. Volgens mij de beste uitvinding ooit. Je kunt op veel manieren naar radio luisteren en op nog meer manieren radio maken. Bij BNN is er lekker veel ruimte voor die veelzijdigheid. En wat de presentatie van BNN United betreft, na vier jaar oefenen in mijn dromen ga ik het nu echt doen!'.

BNN United wordt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur uitgezonden. Het programma wordt vanaf 5 januari wisselend gepresenteerd door Marjolein Dekkers en Larís Macpherson en biedt interessante rubrieken voor jongeren, reportages en gesprekken gebaseerd op de actualiteit.