Ingezonden persbericht


PERSBERICHT / PRESS RELEASE

Exclusieve proeverijen tijdens Wine Professional 2004

Wine Professional, dé vakbeurs voor iedereen die zich beroepsmatig bezighoudt met kwaliteitswijn, zal worden omlijst met een breed en afwisselend programma van diverse activiteiten.

Speciaal voor de echte kenners en liefhebbers presenteert The Wine & Food Association een aantal spraak- en smaakmakende proeverijen die bij voorbaat al kunnen worden betiteld als highlights.


- Château Pétrus en Domaine Chave: legendarische namen die zich het best manifesteren binnen een passende gastronomische context. Wij vonden Cees Helder, Neerlands eerste en vooralsnog enige 3-sterrenkok, bereid live enkele fraaie creaties te bereiden. (Woensdag 7 januari, 15:00 uur)


- "De koning der wijnen, een wijn voor koningen": zo karakteriseerde Lodewijk XIV destijds Tokaj, de onvergelijkbare dessertwijn uit Hongarije. Na een 'winterslaap' van enkele decennia maakt dit vloeibare goud een glorieuze rentree. (Dinsdag 6 januari, 17:00 uur en woensdag 7 januari, 12:00 uur)


- Iconen uit Californië: 13 toppers uit de Top 100 van Wine Spectator, stuk voor stuk wijnen met een score van 90 punten of meer. (Woensdag 7 januari, 15:30 uur).

Wine Professional 2004 vindt plaats van maandag 5 t/m woensdag 7 januari 2004 in het Congres Centrum van Amsterdam RAI, gelijktijdig met de eerste 3 dagen van de grootste Horecavakbeurs in de Benelux, de Horecava. Met meer dan 60 exposanten met kwaliteitswijnen en fijne gastronomische producten is Wine Professional de toonaangevende vakbeurs op dit gebied in Nederland. Daarnaast zullen diverse coryfeeën hun opwachting maken om verschillende Masterclasses en kookprogramma's in het Congres Centrum (Auditorium) van de Amsterdam RAI te verzorgen.

Noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:



Ingezonden persbericht