Gemeente Soest

Vernieuwd hondenbeleid ter inzage

Dit najaar heeft een inventarisatie van wensen voor het hondenbeleid van de gemeente Soest plaatsgevonden. Het eindrapport van de inventarisatie en de conceptnotitie Hondenbeleid liggen ter inzage van 5 januari tot 31 januari 2004. Belangstellenden kunnen zich voor het inzien van de stukken melden bij de publieksbalie in het gemeentehuis. Op een standaardformulier, dat bij de stukken ligt, kunnen zij hun reactie geven.

In het najaar van 2003 hebben alle hondenbezitters die hondenbelasting betalen een brief ontvangen waarbij ze over de hoofdonderwerpen in het hondenbeleid hun mening konden geven. De niet-hondenbezitters zijn middels Op 't Hoogt opgeroepen te reageren en hun mening te geven. Er zijn in totaal 878 reacties binnengekomen. De reacties zijn verwerkt in het document Inventarisatie wensen hondenbeleid. Naar aanleiding van de inventarisatiefase heeft het college van Burgemeester en Wethouders het huidige beleid op een aantal punten aangepast. De wijzigingen zijn in een notitie verwerkt.

De verbetervoorstellen hebben betrekking op: - Fysieke inrichting - Handhaving - Communicatie

Zodra er sprake is van verbetervoorstellen in de directe woonomgeving ontvangen belanghebbenden hierover een brief.

Na het ter inzage leggen van de conceptnotitie Hondenbeleid zal de afdeling Wijkbeheer, Groen en Infrastructuur de reacties verwerken. Tezamen met een aantal verbetervoorstellen worden de reacties in april 2004 aan de gemeenteraad voorgelegd.

---