Gemeente Dalfsen

24/12/2003

Expositie servicepunt Nieuwleusen

Nieuwleusen - Tineke Lemel uit Nieuwleusen exposeert van maandag 5 januari tot en met vrijdag 28 maart 2004 met zwart/wit tekeningen, abstracten, acrylschilderijen, gouaches, lino-flexo-inkt e.d. Half februari worden de kunstwerken vervangen door andere werken van haar hand.

De werkstukken hebben een afmeting van 60x80, voorzien van een wissellijst en hebben abstracte voorstellingen. Verder maakt zij gebruik van offset- en flexo- inkt en bij een enkel schilderij collage techniek.

Tineke Lemel werd geboren in 1942 te Enschede en is sinds 1971 woonachtig in Nieuwleusen.
Van jongs af aan is ze al bezig met "frutselen", zoals ze het zelf zegt. Vanaf 1971 heeft ze moet veel enthousiasme cursussen gevolgd op het gebied van handenarbeid. Hieruit werd haar belangstelling geboren om wandkleden te creëren. Ook volgde zij cursussen aquarel, schilderen, tekenen en volgde zij een opleiding, tekenen, schilderen, kunstbeschouwing en speciaalstudie Ikonen aan het Deltion College te Zwolle. Tineke Lemel heeft reeds vele malen haar werken geëxposeerd. Sinds september 2003 volgt ze lessen aan de Vrije Academie te Nunspeet.

Het servicepunt in Nieuwleusen is geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en dinsdagavond van 18.00 - 20.00 uur. De toegang is gratis.