Gemeente Geldermalsen

Expositie "Uit de oude doos"

30 december 2003 - In de periode van 5 januari tot 30 januari a.s. wordt in het gemeentehuis te Geldermalsen een expositie gehouden van oude ansichtkaarten en ander beeldmateriaal. Dit materiaal geeft een beeld van vroegere tijden van alle kernen die heden ten dage deel uitmaken van gemeente Geldermalsen.

De expositie zal voor het eerst te zien zijn tijdens de nieuwjaarsreceptie, deze vindt plaats op maandag 5 januari, tussen 19.30 22.00 uur. Deze dag is de expositie opgesteld in de raadszaal. Na de nieuwjaarsreceptie wordt Uit de oude doos verplaatst naar de hal van het gemeentehuis, waar het tijdens openingstijden van het gemeentehuis door eenieder te bezichtigen is.

Het materiaal is afkomstig uit het eigen gemeente-archief. Een groot aantal ansichten is een aantal jaar geleden gekocht door de gemeente van een particuliere verzamelaar. Helaas heeft de gemeente niet van alle kernen een grote selectie oude ansichten, waar dit het geval is, is dit aangevuld met ander beeldmateriaal. Er zijn zon 8 tot 15 ansichten per kern geselecteerd.
De gemeente hoopt op deze wijze al haar inwoners een mogelijkheid te bieden een historisch kijkje te nemen in hun eigen woonplaats.