Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie
Hilversum, 30-12-2003

Televisie
op weg naar het songfestival


Uitzending maandag 5 januari
Nederland 2 ­ 19.53 uur


Ruth jacott en daniËl lohues in


Op weg naar het songfestival


Maandag 5 januari is in het TROS/NOS RTV-programma OP WEG NAAR HET SONGFESTIVAL een uitgebreide terugblik te zien op 1993, het jaar dat Ruth Jacott meedeed aan het songfestival met het nummer 'Vrede'.
Tijdens de Nationale Finale, gepresenteerd door Paul de Leeuw, werden zes liedjes door Ruth Jacott gezongen. Op het Eurovisise Songfestival won Niamh Kavenagh met 'In your eyes', de tweede van drie achtereenvolgende Ierse overwinningen. Ruth Jacott werd zesde maar staat nog steeds te boek als één van de beste Nederlandse inzendingen ooit.

Verder een portret van Daniël Lohues, zanger/componist van de Drentse band Skik en lid van de vakjury voor het komende festival. Hij wil zich bij het jureren op de liedjes concentreren. "Dat gedoe over die jurken altijd, dan hadden ze het maar Song en Kleding Design Festival moeten noemen."

Mai Tai scoorde in de jaren '80 internationale hits zoals 'History', 'Body & Soul', 'Am I losing you forever' en 'Female Intuition'. Dit jaar hebben ze het nummer 'Bring back the Music' ingeschreven en hopen daarmee op een comeback.

In de Top 100 Aller Tijden deze week aandacht voor de de jaren '50 en '60:
Luci Kapurso & Hamo Hajdarhodzic, 'Jedan dan' uit Joegoslavië 1968,
France Gall, 'Poupée de cire, poupée de son' uit Luxemburg 1965 en
de Nederlandse winnaar Teddy Scholten met 'Een beetje' uit 1959.


Voor meer informatie en nieuwtjes over het songfestival surf dan naar: www.songfestival.nl.




Ingezonden persbericht