BNN

PERSBERICHT

Hilversum, 2 januari 2004

Theo van gogh roept op tot negeren rookverbod in bnn united

Theo van Gogh mag zich misschien wel de bekendste roker van Nederland noemen. In een interview met BNN United vanavond (vrijdag 2 januari) van 21.00 uur tot 22.00 uur laat hij dan ook zijn grote ergernis blijken over het rookverbod dat sinds 1 januari van kracht is. Hij gaat zelfs zo ver om Nederlanders op te roepen het rookverbod in openbare gebouwen en in treinen massaal te negeren.

De nieuwe wet is nog niet eens twee dagen van kracht en Van Gogh heeft in de trein al zijn eerste boete gekregen. In het nieuwe jaar stak hij een sigaretje op in de trein en is hierbij 'betrapt'. Een strijdlustige Van Gogh geeft in het interview met BNN United aan dat hij de boete niet gaat betalen en dat hij de zaak laat voorkomen.

Volgens Van Gogh worden rokers sowieso al gediscrimineerd. Ze betalen volgens hem een belachelijke hoge accijns op pakjes sigaretten. Bovendien begrijpt hij het extra belasten van rokers niet: gemiddeld leeft een roker 15 jaar korter, waardoor de verzorgingsstaat wordt ontzien.

BNN United wordt iedere maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagavond tussen 21.00 uur en 22.00 uur uitgezonden. Het programma wordt vanaf 5 januari wisselend gepresenteerd door Marjolein Dekkers en Larís Macpherson en biedt interessante rubrieken voor jongeren, reportages en gesprekken gebaseerd op de actualiteit.