Politie Rotterdam Rijnmond

Ochtenduitgave maandag 5 januari 2004

* BRAND IN BEDRIJFSPAND
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks zeven uur ontstond brand in een bedrijfspand aan de Harkulo. De vlammen van de brand, die vermoedelijk aan de achterzijde van het pand ontstonden, kwamen tot aan de tweede etage. De brandweer, die middelbrand maakte, had omstreeks tien over zeven het vuur onder controle. Rond kwart over acht laaide de brand weer op. Korte tijd later werd deze weer door de brandweer geblust. Door de brand liepen onder meer de achterzijde van het pand, de keuken, de tuin en een schuur schade op.
Naar de oorzaak van de brand wordt een nader onderzoek ingesteld. Brandstichting wordt niet uitgesloten.


* GASLEK
ROTTERDAM - Zondagmiddag omstreeks half drie stelde politiepersoneel van het district De Noordhoek, naar aanleiding van een gasmelding, een onderzoek in een portiek aan de Schieweg in. Onder een kelderbox was, als gevolg van de kou, een gasleiding gaan lekken waarbij een hoeveelheid gas was vrijgekomen. Door brandweerpersoneel werd uit voorzorg enkele bewoners van omliggende woningen geëvacueerd. Eneco-personeel nam de nodige maatregelen en dichtte het lek in de gasleiding. Als gevolg van de reparaties, werd de straat gedeeltelijk afgezet voor al het verkeer.


* ALCOHOLCONTROLE
ROTTERDAM - Politiepersoneel van het district De Noordhoek hield zondagavond op de Bergweg een alcoholcontrole. Tussen zes en negen uur moesten in totaal 208 automobilisten een blaastest afleggen, waarvan drie automobilisten met een slok te veel op achter het stuur zaten.


* MAN IN WONING NEERGESCHOTEN
SCHIEDAM - Zondagavond omstreeks kwart voor twaalf werd een 24-jarige man uit Rotterdam in een woning aan de Burgemeester Honnerlage Gretelaan neergeschoten.
De dader was de woning binnengedrongen, waarna hij de Rotterdammer in zijn borst schoot. Het slachtoffer vluchtte naar buiten en werd daar door gealarmeerd politiepersoneel opgevangen. Door GGD-personeel werd hij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam en kon na behandeling weer naar huis keren. De verdachte werd na een door politiemensen ingesteld onderzoek in de omgeving niet meer aangetroffen.
De recherche van district Schiedam stelt een nader onderzoek in naar de toedracht en de dader van de schietpartij.


* WONING BESCHOTEN
ROTTERDAM - Zondagavond omstreeks half twaalf werd meerdere malen geschoten op de woning van een 43-jarige vrouw aan de Riebeekstraat. Hierbij raakte niemand gewond. De vrouw zat op het moment van de schietpartij in de woonkamer, maar raakte niet gewond. Gealarmeerde politiemensen troffen geen hulzen aan. De recherche van district Feijenoord-Ridderster stelt een nader onderzoek in naar de dader van de schietpartij.