Politie Groningen

Persberichten maandag 5 januari 2004

Provincie Groningen 05-01-2004 -

Groningen: politie houdt vijf mannen aan voor oplichting De politie heeft zondagmiddag in de Moeskersgang twee mannen van 19 en 20 jaar en drie mannen van 18, 18 en 24 jaar op de Rademarkt aangehouden voor oplichting. Alle verdachten komen uit Amsterdam. De politie zag de 19 en 20 jarige man in een auto rijden. Na controle bleek dat het betreffende voertuig was geleast bij een leasebedrijf uit Hoofddorp en dat de auto als gestolen was opgegeven. Beide verdachten konden worden ingerekend. De andere drie mannen waren uit de auto gestapt en konden op de Rademarkt worden ingerekend. Alle verdachten werden gehoord. Een van de 18-jarige verdachten werd na zijn in vrijheidstelling direct weer aangehouden. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij een diefstal met geweld en openlijke geweldpleging bij een tankstation in Niebert. Deze verdachte werd ingesloten. De andere vier verdachten werden na verhoor in vrijheid gesteld.

Groningen: Fries aangehouden voor rijden onder invloed
Op de Zernikelaan heeft de politie zondagmiddag een 43-jarige man uit Joure aangehouden voor rijden onder invloed. De Fries werd in zijn auto gecontroleerd en gaf direct te kennen verdovende middelen te hebben gebruikt. De automobilist werd vervolgens meegenomen naar het politiebureau, waar een bloedproef van hem werd afgenomen. De Fries zijn auto bleek niet verzekerd te zijn en werd in beslag genomen. De politie vorderde zijn rijbewijs in. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Drent aangehouden voor bedreiging en onder invloed De politie heeft zondagavond op de Bornholmstraat een 42-jarige man uit Roden aangehouden voor bedreiging en rijden onder invloed. De politie werd door een tippelaarster aangesproken dat zij even tevoren met een mes was bedreigd. De man was vervolgens in zijn auto weggereden. De verdachte werd vervolgens, rijdend in zijn auto, door de politie gecontroleerd en aangehouden. De agenten troffen bij hem een mes aan. Het voorwerp werd in beslag genomen. De Drent bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat hij 1,55 promille alcohol in zijn bloed had. Hierop werd het rijbewijs van de verdachte ingevorderd. Hij werd gehoord. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: Stadjer onder invloed
Op de Van Iddekingeweg heeft de politie zondagnacht een 46-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. De Stadjer werd in zijn auto gecontroleerd en bleek alcohol te hebben gedronken. Op het politiebureau werd geconstateerd dat de man 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: politie houdt vervelende Stadjer aan
De politie heeft zondagnacht in de Peperstraat een 30-jarige man uit Groningen aangehouden, omdat hij niet voldeed aan een vordering of bevel. De Stadjer was uit een horecagelegenheid gezet, omdat hij teveel alcohol had gedronken. Voor de horecagelegenheid bleef hij vervelend en wilde hij niet weggaan. Ondanks meerdere vorderingen van de dienders wilde de man niet weggaan. Hierop werd de dwarse Stadjer aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: snelheidscontrole
Op de Rijksweg, de Provincialeweg N360, heeft de politie zondagochtend een snelheidscontrole gehouden. In totaal passeerden 241 voertuigen de snelheidsmeter. Hiervan reden 59 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 89 km/uur, waar 50 km/uur is toegestaan. Tegen alle overtreders wordt proces-verbaal opgemaakt.

Regioberichten volgen later