Politie Hollands Midden
Datum: 5 januari 2004

HET BUREAU COMMUNICATIE IS OP MAANDAG 5 JANUARI VANAF ONGEVEER 13.00 UUR AFWEZIG IN VERBAND MET EEN NIEUWJAARSBIJEENKOMST. DE PIKETFUNCTIONARIS IS IN DRINGENDE GEVALLEN BEREIKBAAR VOLGENS DE PIKETREGELING.

Aanhouding Noordwijk

Een 24-jarige man uit Noordwijk is zaterdag 3 januari rond 2.00 uur aangehouden op De Grent. De man misdroeg zich in een horecagelegenheid en de portier wilde hem buiten de deur zetten. Op het moment dat de portier hem naar buiten begeleidde, stak de man hem met een glas in het gezicht. De portier moest voor de verwondingen aan zijn gezicht worden behandeld in het ziekenhuis. De Noordwijker is aangehouden en wordt dinsdag 6 januari voorgeleid.

Mishandeling met hondenriem Sassenheim
De politie heeft op zondag 4 januari een 46-jarige Sassenheimer verhoord op verdenking van mishandeling van een 68-jarige plaatsgenoot met een hondenriem. In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 januari ontstond nabij de Kagerdreef/Kagerplein een woordenwisseling tussen de twee Sassenheimers over de hond van de verdachte. Deze zou andere honden, waaronder die van de aangever, hebben lastiggevallen. Nadat de 68-jarige man was doorgelopen werd hij met een hondenriem tegen zijn achterhoofd geslagen. De 68-jarige man viel hierdoor op de grond.

Auto raakt te water Hillegom

Vermoedelijk door de gladheid raakte op donderdag 1 januari rond 12.30 uur een 56-jarige man uit Vogelenzang met zijn auto van de Noorderleidsevaart en kwam terecht in het water. De man wist zich met de hulp van een passant in veiligheid te brengen.

Scooters botsen Hillegom

Een 17-jarige scooterrijder uit Lisse botste op zondag 4 januari rond 17.45 uur op zijn voorganger, een 16-jarige scooterrijder uit Lisse. De laatste remde af voor voetgangers. De 17-jarige is met rugletsel overgebracht naar het LUMC.

Politie onderzoekt inbraak in woningen ( 3) Lisse

De politie is een onderzoek begonnen naar drie inbraken in woningen. Tussen 31 december van vorig jaar en 2 januari van dit jaar werd er ingebroken in woningen aan de Hereweg, de Van Bonninghausenlaan en het Van der Vlugtpark. De buit betrof onder meer geld, een videocamera en diverse (bank)pasjes.,

Snorfietser breekt pols Katwijk

Een 19-jarige vrouw uit Katwijk brak op vrijdag 2 januari rond 18.20 uur haar pols nadat zij op haar snorfiets op de kruising Hoornesplein met de Piersonstraat werd aangereden door een 23-jarige automobilist uit Voorhout. De automobilist verleende aan de Katwijkse geen voorrang. De vrouw werd overgebracht naar het LUMC.

Politie onderzoekt inbraken in woningen (6) Leiden

De politie is een onderzoek begonnen naar zes inbraken in woningenb. Tussen 31 december van vorig jaar en zondag 4 januari van dit jaar werd er ingebroken in woningen aan de Sperwerhorst, de Merendonk, de Wiekelhorst, de Beukenrode, het Utrechtse Jaagpad en de Kneppelhoutstraat. De buit betrof onder meer geld, een gameboy en twee televisies waaronder één flatscreen.

Onder invloed rijden Leiden

De politie hield op vrijdag 2 januari rond 03.05 uur op de Rijnsburgersingel een 49-jarige automobilist uit Leiden aan. De man verkeerde onder invloed van alcohol. De ademanalyse gaf als uitslag 535 ug/l.(limiet 220 ug/l.) Nadat de verdachte nog twee openstaande boetes van in totaal E 730,28 had betaald mocht hij het bureau weer verlaten.

Openlijke geweldpleging Leiden

Op zondag 4 januari omstreeks 04.10 uur heeft de politie drie verdachten aangehouden nabij de Herengracht ter zake openlijke geweldpleging. De verdachten variërende in de leeftijd van 17 en 18 jaar uit Leiden en Leiderdorp waren even tevoren betrokken geweest bij een vechtpartij bij een horecagelegenheid aan de Langegracht. Daar had een 22-jarige man uit Leiden klappen gekregen, waarbij hij letsel heeft opgelopen aan zijn gezicht. Aanleiding bleek een woordenwisseling te zijn. Een vierde verdachte kon nog niet worden aangehouden. Na te zijn verhoord werden de drie verdachten in de loop van de middag heengezonden. Zij zullen zich ter zijner tijd moeten verantwoorden voor de Officier van Justitie.

Straatroof Leiden

Op zondag 4 januari omstreeks 15.50 uur is een 44-jarige vrouw uit Leiden beroofd van haar mobiele telefoon op de Beestenmarkt. De vrouw stond te bellen toen een onbekende man haar van achteren benaderde en haar telefoon uit haar hand griste. Zij kwam hierdoor ten val en liep hierdoor schouderletsel op. De man rende weg richting Steenstraat.

Rijden onder invloed Leiden

Controleerde de politie op zondag 4 januari omstreeks 17.00 uur een 18-jarige bestuurder uit Leiden. De bestuurder bleek onder invloed te zijn. De uitslag van de ademanalyse was 560 ug/l (limiet 220 ug/l). Tegen de bestuurder werd proces-verbaal opgemaakt en kreeg een rijverbod van 6 uur.

Eenzijdig ongeval Alphen aan den Rijn

Op zondag 4 januari omstreeks 07.50 uur heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden op de Meerkoetstraat. Een 26-jarige fietser uit Alphen aan den Rijn was door de gladheid ten val gekomen. Met een hoofdwond werd hij overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis in Leiderdorp.

Politie onderzoekt inbraken in woningen (7) Leiderdorp

De politie is een onderzoek begonnen naar zeven inbraken in woningen. Tussen 31 december van vorig jaar en zaterdag 3 januari van dit jaar werd er ingebroken in woningen aan de Houtschans (2x), de Schoutenstraat, de Marijke van Oostenrijklaan, de Vogellaan, de Hella Haasestraat en de Rosenburg. Bij de woninginbraak aan de Marijke van Oostenrijklaan werd een Porsche 911 carrera coupe automatic gestolen. Bij de andere woningen bestond de buit onder meer uit sieraden, bankpasjes en geld.

Politie onderzoekt inbraak in woningen (4) Alphen aan den Rijn

De politie is een onderzoek begonnen naar vier inbraken in flatwoningen. Tussen 29 december van vorig jaar en 1 januari van dit jaar werd er ingebroken in vier flatwoningen aan de Vliestroom. In alle gevallen werd de voordeur opengebroken. Uit de woningen is onder meer geld, is een walkman en zijn dvd's, cd's gestolen.

Auto raakt te water Ter Aar

Vermoedelijk door een combinatie van hoge snelheid en gladheid raakte op donderdag 1 januari rond 16.40 uur een 43-jarige man uit Ter Aar met zijn auto van de Langeraarseweg en kwam terecht in een sloot naast de weg. Zowel de man als een 65-jarige inzittende kwamen met de schrik vrij. De auto raakte zwaar beschadigd.

Politie houdt verdachte van diefstal bloemen aan Alphen aan den Rijn

De politie hield op donderdag 1 januari rond 12.45 uur op de Paradijslaan een 33-jarige vrouw uit Alphen aan den Rijn aan. De vrouw stal kort voor haar aanhouding bij een benzinestation aan de Willem de Zwijgerlaan een bos bloemen. De politie maakt tegen de verdachte proces-verbaal op.

Inbraak bedrijf Bodegraven

Op zondag 4 januari omstreeks 04.20 uur heeft er een inbraak plaatsgevonden in een drogisterij aan de Vromade. Toegang werd verschaft door het ingooien van een ruit naast de toegangsdeur door middel van een straattegel. Weggenomen werden diverse parfums.

Wijziging openingstijden bureau Bodegraven
Het politiebureau aan het Stationsplein is op de vrijdagen per heden geopend van 09.00 tot 21.00 uur in plaats van tot 22.00 uur.

Aanhouding verdachte van overval op winkel Gouda

De politie heeft op vrijdag 2 januari een 40-jarige Gouwenaar aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een slijterij aan de Doelenstraat. Bij de overval raakte de 70-jarige eigenaar van de zaak gewond. Rond 16.45 uur stapte een man de slijterij binnen. Hij eiste van de eigenaar geld. Er ontstond een worsteling tussen de twee waarbij de eigenaar gewond raakte door steken van vermoedelijk een mes. De eigenaar moest worden opgenomen in het Groene Hartziekenhuis. De overvaller ontkwam zonder buit. De politie kon de verdachte aanhouden mede naar aanleiding van signalementen en getuigenverklaring. Het onderzoek wordt nog voortgezet. De verdachte is in verzekeringgesteld en wordt op maandag 5 januari voorgeleid bij justitie.

Overlast vuurwerk Nieuwerkerk a/d Ijssel

De politie heeft eind december in Nieuwerkerk a/d Ijssel, Zevenhuizen, Moerkapelle en Moordrecht gecontroleerd op het voortijdig afsteken van vuurwerk en/of het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. In Moordrecht werden vier jongeren betrapt. In Zevenhuis/Moerkapelle waren er twee overtreders, en in Nieuwerkerk aan den Ijssel elf. De jongeren werden doorverwezen naar bureau Halt. Naast de doorverwijzingen werd tegen twee anderen proces verbaal opgemaakt.

Politie houdt automobilist aan die inreed op voetgangers Zevenhuizen

De politie hield op vrijdag 2 januari rond 15.00 uur op de Wollefoppenweg een 23-jarige automobilist uit Katwijk aan. De man reed met zijn auto in op een groep voetgangers na een verkeerd ingeschatte inhaalmanouevre. Daarbij raakte een 12-jarige jongen uit Leiden lichtgewond aan zijn been. De politie vorderde het rijbewijs van de verdachte in en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Politie onderzoekt inbraken in woningen (9) Gouda
De politie is een onderzoek begonnen naar negen woninginbraken. Tussen 31 december van vorig jaar en 4 januari van dit jaar werd er ingebroken in woningen aan de Karekietstraat, de Noothoven van Goorstraat, de Turfsingel, de Eerste Schoolstraat, het Westerom, de Veenenburg, de Lethmaestraat, de Vrouwepoort en de Helena Riebergstraat. De buit betrof onder meer geld, een televisie, een aantal laptops, dvd's, een fotocamera en sieraden.

Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326
---- --