Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 januari 2003

Jan Camphuis.: 053-4555350

Man dood in woning

42 jr. bewoner onder verdachte omstandigheden dood in zijn woning aangetroffen

Enschede

Zondagavond 4 januari om ongeveer 19.30 uur werd door een getuige gemeld dat hij een en ander niet vertrouwde in een woning aan de Spicastraat in Enschede. Politiemensen gingen ter plaatse en troffen in de woning het lichaam aan van de 42 jr. bewoner. Een ter plaatse gekomen gemeentearts constateerde de dood. Gezien de omstandigheden waaronder het stoffelijk overschot werd aangetroffen, wordt een misdrijf niet uitgesloten. Over deze omstandigheden kunnen in het belang van het onderzoek nog geen mededelingen worden gedaan. Een uitgebreid onderzoek is zondagavond reeds in gang gezet. Het onderzoeksteam wil graag in contact komen met getuigen die wellicht iets meer kunnen vertellen. Zij kunnen contact opnemen met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (bps: 04-001304)

Rijden onder invloed

Automobiliste gebruikt gehele rijbaan, saboteert ademanalyse en weigert bloedproef

Enschede

Maandagmorgen 5 januari om ongeveer 02.50 uur wordt geconstateerd dat een automobiliste de gehele rijbaan van de Kerkstraat in Glanerbrug - Enschede nodig heeft. Op de Ouverturestraat voldoet ze aan een stopteken. Hier blijkt dat ze behoorlijk diep in het bekende glaasje heeft gekeken. De bestuurster, een 50 jr. Enschedese, wordt aangehouden en voor de ademanalyse overgebracht naar het bureau. Aan het bureau saboteert ze tot drie keer toe deze ademanalyse. Omdat zij in eerste instantie toestemming geeft voor de bloedproef, komt de gemeentearts naar het politiebureau. Op dat moment weigert de 50 jr. de bloedproef ook na vordering daartoe. Het rijbewijs is ingevorderd en de nodige processen-verbaal worden tegen haar opgemaakt. (bps: 04-001358)

Ernstige aanrijding

Automobilist tegen boom, bloedproef afgenomen in verband met mogelijk alcoholgebruik

Hellendoorn

Zondag 4 januari omstreeks 15.55 uur wordt een ernstige aanrijding gemeld op de Noordelijke Kanaaldijk in Hellendoorn. Bleek dat een 19 jr. automobilist uit Den Ham, rijdende over de Noordelijke Kanaaldijk uit de richting van Marle en gaande in de richting van de Kruimersbrug, bij de overgang van het verharde deel naar het onverharde wegdek, tegen een boom tot stilstand was gekomen. Een getuige, buurtbewoonster, had de klap gehoord en was samen met haar echtgenoot gaan kijken. Zij troffen de 19 jr. in de auto aan en hebben alarm geslagen. Daarop is de 19 jr. bij de komst van de ambulance in ernstige toestand door deze ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Almelo. Omdat alcoholgebruik wordt vermoed, is in het ziekenhuis door een gemeentearts een bloedproef afgenomen. Later op de avond werd duidelijk dat het slachtoffer buiten levensgevaar was. (bps: 04-001289)

Aanhouding na inbraak

Man met de nodige moeite aangehouden, nadat hij had ingebroken bij tankstation

Almelo

Maandagmorgen 5 januari om ongeveer 03.40 uur wordt voor de tweede keer die nacht gemeld dat er is ingebroken bij een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaan in Almelo. Eerder was rond 01.45 uur een melding geweest. Een signalement van de dader werd bekend en even later werd op de Melkweg in Almelo een man op een fiets gesignaleerd die volledig aan het signalement voldeed. Bij het zien van de politiemensen probeerde hij te ontkomen en zich in de bosjes te verstoppen. Hier werd hij, een 28 jr. man uit Almelo, aangetroffen. De man trachtte tot drie keer toe te ontkomen. Steeds kon hij worden tegengehouden en op het laatst in een politieauto worden gezet. Ook aan het bureau gedroeg hij zich in eerste instantie recalcitrant, maar werd toch rustiger en kon worden opgesloten. In zijn kleding werden zes bolletjes, mogelijk heroïne gevonden. In de omgeving van de plek waar de man werd aangetroffen, werd na speurwerk met een politiehond een plastic zak aangetroffen met daarin een hoeveelheid sigaretten die vermoedelijk van de eerste cq tweede inbraak bij het tankstation afkomstig zijn. Bij een onderzoek in de woning van de 28 jr. werden ook goederen gevonden die waarschijnlijk van diefstal afkomstig zijn. Alle goederen, inclusief de heroïne, zijn in beslag genomen. Een onderzoek wordt ingesteld. (bps: 04-001362)


---- --