Ingezonden persbericht


Almere, 5 januari 2003


Daniël Willemsen Allround MOTORsportman van het Jaar 2003


Zijspancrosswereldkampioen Daniël Willemsen toonde zich onlangs in Veldhoven de meest allround motorsportman van Nederland. Willemsen liet in de door MOTOR Magazine georganiseerde competitie na acht verschillende wedstrijddisciplines de topcrossers Marc de Reuver en Erik Eggens achter zich. Nederlands beste wegracer Jurgen van den Goorbergh moest genoegen nemen met de vierde plaats in het acht man sterke veld.


MOTOR Magazine nam in 1998 het initiatief om de beste motorsporters van Nederland samen te brengen en onderling tijdens meerdere wedstrijdonderdelen te laten uitvechten wie de meest complete motorsporter van ons land is. Drie maal wist ex-wereldkampioen motocross Pedro Tragter te winnen, een maal was veelvoudig trialkampioen Alex van den Broek de beste en ook crosser Erik Eggens mocht een maal de wisseltrofee mee naar huis nemen. Vorig jaar schreef Jurgen van den Goorbergh de wedstrijd op zijn naam.

Daniël Willemsen is al sinds die eerste editie van 1998 een vaste deelnemer. Dit jaar moesten hij en de zeven andere deelnemers zich bewijzen tijdens een trialproef, een enduroproef, een speedwaywedstrijd, een Supermotard-race (met speciaal uit Oostenrijk overgekomen KTM-motoren op asfalt), een quadcross, een zijspancross, een quadspeedwaywedstrijd en een afsluitende cross. Willemsen, die dit jaar zijn Nederlandse zijspancrosstitel prolongeerde en bovendien voor de tweede maal wereldkampioen werd, bewees ook op twee en vier wielen uiterst snel te zijn. Daarnaast staat de 28-jarige inwoner van het Gelderse Lochem bekend om zijn uitermate spectaculaire acties. Hoewel hij zelf beweerde rustiger te zijn geworden, twijfelden de vele toeschouwers aan Willemsens uitspraak. Van de acht onderdelen wist Willemsen er niettemin drie te winnen. Willemsen was de snelste tijdens de speedway-wedstrijd voor quads, tijdens de Supermotard-wedstrijd, terwijl hij in de zijspanwedstrijd de winst moest delen met zijspancollega Wilfred van Werven. Uiteindelijk bleek Willemsen na acht onderdelen één strafpunt minder te hebben opgelopen dan de crosswereldtoppers De Reuver en Eggens. Dat hij zijn crossbril vergeten was, leek Willemsen niet te deren. 'Dan moet ik overal maar kopstart pakken', redeneerde hij. Dat lukte vaker wel dan niet. Ook werd de zijspanspecialist door het publiek vanwege zijn spectaculaire rijstijl uitgeroepen tot meest populaire deelnemer. 'Het is altijd leuk om aan dit evenement mee te doen', meende winnaar Willemsen. 'En als je dan wint, is het extra leuk.'

Zijspancrosser Wilfred van Werven, GP-wegrace coureur Henk van de Lagemaat, zijspanracer Martien van Gils en wegracekampioen Jarno van der Marel completeerden het veld.


Uitslag:

1. Daniël Willemsen 22

2. Marc de Reuver 23

3. Erik Eggens 23

4. Jurgen van den Goorbergh 30

5. Wilfred van Werven 35

6. Henk van de Lagemaat 38

7. Martien van Gils 55

8. Jarno van der Marel 61


De Allround MOTORsportman competitie van het Jaar werd mogelijk gemaakt door Eurosport, Bridgestone, Castrol, Earmo, Jan de Rooy Produkties en Arai Helmets.

---




Ingezonden persbericht