Veilig Amsterdam


M. gaat landelijk
05/01/2004 - Vanaf 1 januari 2004 is Meld Misdaad Anoniem landelijk! Dit betekent dat M. op een structurele manier bijdraagt aan het bestrijden van criminaliteit in Nederland. Om het publiek te informeren over M. start in januari een landelijke M-campagne.

In een TV-spot passeren een aantal ernstige misdrijven de revue. Het doel van M. wordt toegelicht in advertenties in dagbladen en tijdschriften. Het startsein van de M-campagne wordt gegeven op 5 januari tijdens een uitzending van Opsporing Verzocht. De M-campagne duurt tot 8 februari.

M. is een deelcampagne binnen de koepelcampagne Nederland Veilig. Deze koepelcampagne startte op 18 december en is opgezet in het kader van het veiligheidsprogramma Naar een veiliger samenleving, van de ministeries van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Justitie.

Zie ook www.veiligheidsprogramma.nl.

link Het veiligheidsprogramma is concreet en doelgericht. Het bevat veel afspraken 'achter de schermen' die het prestatieniveau van politie en justitie moeten verhogen. Op deze site komt informatie over de landelijke aanpak, geformuleerd in de nota Naar een veiliger samenleving.
www.veiligheidsprogramma.nl