Ingezonden persbericht


Persbericht

5 januari 2004

Fortinet breidt partnernetwerk uit met Netlink, Onsight Solutions en Eye-Sec

~ beveiligingsspecialist maakt vliegende start in de Benelux-markt ~

Fortinet, de enige leverancier van real-time hardware beveiligingssystemen voor netwerken, zet haar opmars in de Benelux voort. Na een succesvolle introductie van haar oplossingen in deze markt, breidt Fortinet nu haar partnernetwerk uit met enkele grote namen. Zo heeft het bedrijf Netlink en Onsight Solutions benoemd tot gold partners en wordt Eye-Sec de eerste Fortinet-distributeur in Nederland.

Netlink, The Network Service Company, is een puur Nederlandse netwerkintegrator die consultancy-, implementatie- en after sales diensten levert op het gebied van netwerken, netwerkmanagement, server en storage, IP telefonie en beveiliging. Netlink is de eerste gold partner van Fortinet in Nederland. De andere nieuwe gold partner is Onsight Solutions, gespecialiseerd in de implementatie en het beheer van oplossingen voor netwerkbeveiliging. Fortinet zal met deze gold partners samenwerken om bedrijven attent te maken op de veranderende aard van virus- en spamaanvallen. Deze zijn steeds vaker op content gebaseerd en moeten daarom real-time opgespoord en geëlimineerd worden.

Naast deze gold partner-overeenkomsten, heeft Fortinet ook een samenwerkingsovereenkomst getekend met Eye-Sec, de in Utrecht gevestigde distributeur van netwerkoplossingen.

Alle nieuwe Fortinet-partners, nemen deel aan het FortiPartner Program (FPP). Dit is een wereldwijd programma voor distributeurs en resellers die samen met Fortinet eersteklas producten, diensten en ondersteuning willen leveren aan de gebruikers van Fortinet.

"Netwerkbeveiliging staat momenteel hoog op de prioriteitenlijst van bedrijven. Steeds meer bedrijven realiseren zich dat zij door bijvoorbeeld een virusaanval miljoenen aan omzet kunnen verliezen," aldus Andre Stewart, Regional Director Benelux, Southern Europe, MEA bij Fortinet. "Met onze oplossingen kan dit worden voorkomen, maar daarin speelt ook de begeleiding van betrouwbare resellers een grote rol. Deze nieuwe samenwerkingen zorgen ervoor dat we klanten een totaalpakket kunnen aanbieden van een goede beveiliging en begeleiding."

"Netlink mag in Nederland veel bekende middelgrote en grote organisaties tot haar klantenkring rekenen, zowel in de profit als non-profit sector," aldus Willem Holterman, General Manager bij Netlink. "Bedrijven kunnen nog zo n goed functionerend netwerk hebben, zonder goede beveiliging zijn zij nergens. Samen met onze partner Fortinet bieden wij daar een sluitende oplossing voor. De totaaloplossing die wij met de beveiligingsproducten van Fortinet kunnen aanbieden, garandeert klanten een snelle en veilige netwerkverbinding."

(370 woorden)


BERICHT VOOR DE REDACTIE


Over Fortinet
Fortinet s bekroonde FortiGate®-serie van op ASIC gebaseerde antivirus firewalls won in 2003 de prijs voor 'Firewall Product of the Year' op de Networking Industry Awards. Deze nieuwe generatie real-time netwerk beveiligingssystemen signaleren en elimineren in real-time de meest schadelijke, op content gebaseerde bedreigingen die met e-mail en via het web binnenkomen, zoals virussen, wormen, indringers, aangetaste webcontent en meer. Daarbij zorgt het ervoor dat het netwerk te allen tijde optimaal blijft functioneren.

FortiGate-systemen, de enige ICSA viervoudig gecertificeerde beveiligingsproducten (anti-virus, firewall, IPSec, NIDS) leveren in geïntegreerde, eenvoudig te beheren platformen, naast diensten op applicatieniveau ook een volledige reeks aan diensten op netwerkniveau, zoals firewalls, VPN en traffic management.

Fortinet is een particulier bedrijf en kreeg in het 2003 Enterprise Firewall Magic Quadrant van Gartner een plaats in het 'visionaries' kwadrant. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Santa Clara, Californië.

Voor verdere persinformatie, fotografie of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven of Lilian van Tongerlo, het IT PR bureau.
Tel: +31 (0)40 235 46 00Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: kimv@lewispr.comWebsite: http://www.lewispr.com
lilianv@lewispr.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met Caroline Guy, marketing manager bij Fortinet:
Tel: +44 1483 450890
E-mail: cguy@fortinet.comWebsite: http://www.fortinet.com

---


LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies
Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com

---