GERLING NCM

GERLING NCM is nu Atradius

Amsterdam bewijst positie als aantrekkelijk financieel centrum GERLING NCM IS NU ATRADIUS EN VESTIGT HOOFDKANTOOR IN AMSTERDAM

Amsterdam, 5 januari 2004 - Vanaf vandaag heet GERLING NCM, internationale kredietverzekeraar en creditmanagement organisatie, Atradius en verhuist het hoofdkantoor naar Amsterdam. De introductie van de nieuwe naam is een gevolg van de gewijzigde aandeelhoudersstructuur en versterkte kapitaalbasis die in het najaar van 2003 tot stand is gekomen. De reden voor verplaatsing van het hoofdkantoor van Keulen naar Amsterdam is het gunstige fiscale klimaat voor ondernemingen in Nederland en de aansprekende uitstraling die de hoofdstad heeft. De naam Atradius markeert een nieuwe, internationale fase voor de onderneming die in 1925 van start is gegaan als Nederlandsche Credietverzekering Maatschappij (NCM).

Zelfstandige speler
Met een herverdeling van de aandelen zijn de belangrijkste eigenaren van Atradius herverzekeraar Swiss Re met 47,5% en Deutsche Bank met 38,36% van de aandelen. Volgens Bas Sepers, Algemeen Directeur Nederland, betekent Atradius een afsluiting en een begin. .Het loskomen van moederbedrijf Gerling is de afsluiting van een periode van anderhalf jaar waarin we onderdeel waren van de Gerling Groep. Atradius is het begin van een periode waarin we als zelfstandige, internationale speler klaar zijn voor een winstgevende toekomst.. Voor Sepers is de keuze voor Amsterdam als vestigingsplaats van het nieuwe hoofdkantoor een bevestiging van de aantrekkingskracht die Amsterdam wereldwijd als financieel centrum geniet. De locatie van het hoofdkantoor is reeds bekend; het huidige pand van Atradius Nederland aan de Keizersgracht.

Introductie Atradius
In Nederland wordt vanaf januari 2004 de introductie van Atradius ondersteund met een reclamecampagne op radio en in dagbladen. De naam Atradius bevat het woord 'trade.; het faciliteren van handel, en .radius., dat het beeld oproept van een wereldspeler die handelsfinanciering benadert vanuit een perspectief van 360 graden. De.A' staat voor A-merk.