Politie Amsterdam-Amstelland

Jongens zetten school in vlammen

5-1-2004. De politie heeft zaterdagmiddag drie jongens van 11, 12 en 14 jaar gearresteerd die brand hadden gesticht in een school in aanbouw aan de Hoekenes. De kinderen hadden kranten en bouwmaterialen in brand gestoken. Agenten waarschuwden de brandweer die de brand snel wist te blussen. Daardoor bleef de schade beperkt. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt, waarna zij naar huis mochten.
---

Overval beveiligingsbedrijf

5-1-2004. Vannacht werd een 31-jarige medewerker van een beveiligingsbedrijf op het Piarcoplein overvallen. De werknemer zat in een portocabin toen twee gewapende mannen hem met een vuurwapen bedreigden. Vervolgens gingen de rovers er met onbekende buit vandoor.
---
Stoppen met roken
5-1-2004. Veel mensen die roken nemen zich in het nieuwe jaar voor te stoppen. Of u nu wel of niet dit voornemen heeft, waar in ieder geval gestopt moet worden met roken zijn gebouwen en instellingen van de overheid en op de werkplek. Ook mag er tijdens het reizen per openbaar vervoer en op de stations niet meer gerookt worden. Wie dit toch doet loopt kans een boete te krijgen van e. 50,-
Meer weten? Kijk eens op de site Roken en de wet.
---
Twee doden bij schietincident
5-1-2004. Vrijdagnacht rond één uur vond een schietincident plaats in een woning aan de Brentanostraat. Hierbij kwamen een 34-jarige Colombiaan en een 18-jarige vrouw uit Nicaragua om het leven. Het mannelijke slachtoffer is een bekende van de politie. De recherche heeft de zaak in onderzoek.
Verkoper gestolen auto loopt tegen de lamp
5-1-2004. Zondagavond rond negen uur werd een 36-jarige man gearresteerd die een gestolen auto probeerde te verkopen. Eerder die avond meldde zich aan een politiebureau een 28-jarige man die een Volkswagen Golf wilde controleren, die via een advertentie in de krant te koop werd aangeboden. De man had de auto eerder die dag gezien en had het kenteken genoteerd. De auto bleek in Barneveld te zijn gestolen. Toen de verkoper op de Klencke volgens afspraak contact maakte met de koper, werd hij door de gewaarschuwde agenten in de boeien geslagen en overgebracht naar een politiebureau.
---
Vrouw valt uit balkondeur
5-1-2004. Zondagavond rond twaalf uur raakte een 50-jarige vrouw gewond na een val van de 1e etage. De vrouw wilde een sigaret roken en opende in de woonkamer de balkondeur. Deze deur leidt niet naar een echt balkon, wel is er een verplichte valbeveiliging aanwezig. De beveiliging was die middag verwijderd om de kerstboom naar beneden te gooien. Waarschijnlijk was de vrouw dit vergeten en viel zij tijdens het roken naar beneden. Zij werd met een gebroken bekken in een ziekenhuis opgenomen.
Landelijke campagne Meld Misdaad Anoniem

Logo 0800-7000

5-1-2004. Vanaf maandag 5 januari start een landelijke campagne rond Meld Misdaad Anoniem, bel (0800) 7000.

Lees meer over Meld Misdaad Anoniem of kijk op maandag 5 januari naar het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Hierin wordt het startschot gegeven voor de campagne.

Meld Misdaad Anoniem valt onder het initiatief Nederland Veilig.

Logo Nederland Veilig

---

Ontsnapt uit jeugdinrichting

5-1-2004. Zondagavond werd in Amsterdam Zuidoost een 17-jarige Amsterdammer gearresteerd die met 180 kilometer per uur een politiepatrouille passeerde. Hij werd na een wilde achtervolging achterhaald en kon met veel moeite worden overmeesterd. Daarbij gebruikten agenten pepperspray. De bestuurder had geen rijbewijs en de auto was onderverzekerd en niet APK-gekeurd. Bovendien bleek dat hij nog werd gezocht omdat hij uit een jeugdinrichting was ontsnapt.
---

Radardetector verboden

Radardetector
5-1-2004. Vanaf 1 januari 2004 is het verboden om een radardetector in de auto te hebben. Wie er wel een heeft riskeert een boete van e. 250,-
Radardetectoren, ook wel radarverklikkers genoemd, zijn apparaten die bestuurders waarschuwen voor snelheidscontroles. Het gebruik van deze verklikkers ondermijnt deze controles en heeft daarom een negatief effect op de verkeersveiligheid.

---
Toeristen bijna beroofd
5-1-2004. Vannacht werd een 49-jarige straatrover gearresteerd die twee Engelse toeristen onder bedreiging een sigaret aftroggelde. Agenten in burger zagen dat de straatrover de slachtoffers lastig viel en bleef volgen. Toen zij zagen dat de Engelsen wat aan de man gaven grepen zij in. De toeristen verklaarden dat de man hen lastig viel en had bedreigd met een mes. Zij moesten geld afgeven, maar toen zij aangaven dit niet te hebben nam de rover genoegen met een sigaret.
---
Verkeerszuil geramd na drankmisbruik
5-1-2004. Een 43-jarige automobiliste werd in de nacht van zaterdag op zondag ingerekend nadat zij onder invloed van alcohol een verkeerszuil op de Amstelstraat had geramd. Daarna reed zij door. Een taxichauffeur die getuige was van het voorval waarschuwde de politie en volgde de brokkenpilote. Agenten wisten haar te traceren en onderwierpen haar aan een blaastest. Er werd een alcoholwaarde van ruim 2 promille (885 ugl) gemeten. De vrouw werd ingesloten, er werd proces-verbaal opgemaakt en haar rijbewijs werd ingevorderd.
Vrouw mishandelt echtgenoot

5-1-2004. Zondagavond rond elf uur troffen agenten in een woning in Amsterdam Oud-West een zwaargewonde man aan. Hij was door zijn echtgenote met een hamer mishandeld. De hamer werd later door de recherche in het pand aangetroffen. De vrouw werd in de woning gearresteerd.

---
Vuurwerk expres in jas jongen gestopt
5-1-2004. Zaterdagmiddag rond halfvijf raakte een 11-jarige jongen in Amsterdam-Oost gewond toen er vuurwerk in zijn jas afging. Het vuurwerk was door een 14-jarige jongen bewust in de jas van het slachtoffertje gestopt.

Enkele jongeren waren met vuurwerk bezig toen een van hen, blijkbaar zonder reden, aangestoken vuurwerk in de jas van een passerende jongen stopte. Het vuurwerk ontplofte waardoor de jongen lichtgewond raakte. Zijn kleding raakte hierbij zwaar beschadigd. Het dadertje werd zondagmorgen op last van de officier van justitie van zijn bed gelicht.