1e persbericht van maandag 5 januari 2004

Eindhoven 05-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Fietsendief aangehouden

Op de Parklaan is zondag om 22.05 uur een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij reed op een fiets en droeg twee afgesloten fietsen op zijn schouder. Hij kon niet vertellen waar de fietsen die hij droeg vandaan kwamen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Straatrover aangehouden

Op de Rechtestraat is zondag om 23.40 uur een 26-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt ervan verdacht dat hij ongeveer een half uur eerder op de Parklaan een 19-jarige Eindhovenaar van zijn gsm en 60,= heeft beroofd. Hij dreigde daarbij met een mes. De verdachte had bij zijn aanhouding de gsm op zak. De man is ingesloten.

Eindhoven: Dronken man rijdt tegen pilaar van viaduct

Een 40-jarige Eindhovense automobilist is maandag om 3.15 uur in de Vestdijktunnel aangehouden nadat hij met zijn auto tegen een pilaar van het viaduct was gereden. De man had gedronken en blies ruim 1 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. De man moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan lichte verwondingen. Daarna kon hij naar huis. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Inbraak

Zondagavond is ingebroken in een flatwoning aan het Beugelsplein. De voordeur van de woning is opengebroken. Er zijn een televisietoestel en geld, 60, gestolen.

Helmond: Man rijdt door na aanrijding

Op de Abraham Bloemaertstraat is maandag om 1.10 uur een 22-jarige Helmonder aangehouden. Hij was op de Eikendreef met zijn personenauto tegen een geparkeerde auto gereden en was daarna doorgereden. Na een kort onderzoek werd de man met zijn beschadigde auto gevonden. De politiemensen vermoedden dat de man alcohol en/of drugs gebruikt had. Er is een bloedproef genomen. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Oirschot: Man aangehouden na mishandeling

In zijn woning in Oirschot is maandag om 1.00 uur een 47-jarige man aangehouden. Hij zou eerder op de avond zijn 16-jarige dochter hebben mishandeld. Hij had haar ondermeer met zijn vuist in het gezicht geslagen. De man is voor onderzoek de cel ingegaan.

Deurne: Automobilist onder invloed

Zondag om 23.55 uur is op de Roer een 47-jarige automobilist uit Deurne aangehouden omdat hij gedronken had. Hij blies bijna 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Geldrop: Dronken man rijdt tegen lantaarnpaal

Een 33-jarige man uit Mierlo reed maandag rond 2.45 uur met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Dat gebeurde op de Eindhovenseweg. Hij raakte licht gewond en had gedronken. De man blies ruim 1,6 promille. Zijn rijbewijs is ingenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Nuenen: Verlichtingscontrole

Op de Collse Hoefdijk is maandag tussen 7.45 en 8.30 uur een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn zestien bekeuringen uitgeschreven.

Wintelre: Woninginbraken

In de nacht van zondag op maandag is ingebroken in een woning aan de Willibrordusstraat. De achterdeur is opengebroken en uit de woning verdwenen een fotocamera, een gsm en geld. Hoeveel geld is onbekend.

In dezelfde nacht is ook ingebroken in twee woningen aan de Korenbloemlaan. Ook hier is de achterdeur opengebroken. Hier zijn gsms en een fototoestel weggenomen.

Waalre: Inbraak in woning

Tussen afgelopen maandag en zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan. Een raam van de keuken en de tuindeuren zijn opengebroken. De bewoners missen audio- en videoapparatuur, video- en fotocamera, een laptop en autosleutels waarmee een blauwe Nissan Micra met het kenteken 61-ND-KS is meegenomen.

Veldhoven: Man gewond na aanrijding op busbaan

Een 34-jarige automobilist uit Helmond is zondag om 20.10 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de busbaan van de Julianastraat. Hij reed met zijn auto op de busbaan frontaal tegen een bus van het openbaar vervoer. De Helmonder liep een hoofdwond op en brak zijn knieschijf. Hij is naar het MMC in Veldhoven gebracht. Daar is ook een bloedproef genomen omdat hij mogelijk drugs heeft gebruikt. Zijn rijbewijs is ingenomen.