Dienstenbond CNV

Geen principe-akkoord over pensioenen bij Arcadis 05-01-2004

De afgelopen weken hebben de leden van de CNV Dienstenbond hun stem uitgebracht over het principe-akkoord voor de nieuwe pensioenregeling bij Arcadis. De meerderheid van de leden heeft tegen gestemd. Wat is er gebeurd?

Arcadis heeft de nieuwe pensioenregeling uitgebreid toegelicht in een aantal voorlichtingsbijeenkomsten. Dat was ook nodig omdat het een vrij lastige en technische materie is. Als CNV Dienstenbond hebben we met Arcadis gesproken over een nieuwe pensioenregeling. De beweegredenen zijn u bekend. Toch heeft de meerderheid van de leden tegen gestemd om de volgende redenen:

Arcadis is van mening dat we een afspraak hebben gemaakt om van een eindloonregeling naar een solidaire beschikbare premieregeling te gaan. In de uitwerking komt het, volgens Arcadis, ongeveer neer op een middelloonregeling. De CNV Dienstenbond is echter van mening dat er een principe-akkoord was bereikt over de overgang van een eindloon- naar een middelloonregeling (en dus niet naar een beschikbare premieregeling).
De leden zijn bijna unaniem van mening dat een (vorm van) beschikbare premieregeling niet gewenst is en hebben daarom tegen gestemd.

De tweede reden is dat een deel van de CNV-leden van mening is dat de 0,8% die de werkgever bespaart als gevolg van het afschaffen van de premiespaarregeling niet zo maar in de nieuwe pensioenregeling mag worden gestopt.

Wat nu te doen?
Er is voorgesteld om in een technische werkgroep van gedachten te wisselen over de verschillen tussen middelloon en beschikbare premie. De uitkomst van de werkgroep is bepalend voor de verdere gang van zaken. Op dit moment geldt dus nog de oude, bestaande pensioenregeling.

In januari zullen we met Arcadis om tafel zitten om te kijken of we nog nadere afspraken kunnen maken met betrekking tot de 0,8%. Uiteraard ontvangt u hierover nader bericht. Ik verwacht te zijner tijd weer een nieuwe stemronde, want uiteindelijk ligt de beslissing bij de leden.

Vragen?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf, tel: (055)5772640 of email: w.burggraaf@cnvdibo.nl.