Dienstenbond CNV

Sociaal plan EDS goedgekeurd
05-01-2004

De CNV-leden hebben in overgrote meerderheid ingestemd met het sociaal plan EDS. Nu de ondernemingsraad positief heeft geadviseerd over de voorgenomen reorganisatie, zullen in januari 2004 de ontslagaanzeggingen plaatsvinden.

Op 19 december was de sluitingsdatum van de schriftelijke stemming onder de vakbondsleden. De CNV-leden hebben massaal gestemd. Van de uitgebrachte stemmen was 89% voor en 11% tegen. Dit betekent dat het voorliggende sociaal plan is geaccordeerd.

Advies ondernemingsraad
De ondernemingsraad heeft positief geadviseerd over de adviesaanvraag tot reorganisatie. In eerste instantie zouden 316 posities vervallen. Later is dat terug gebracht naar 226 en op dit moment staat de teller op 130 posities. Hoewel dit ook een behoorlijk aantal is, zijn we blij dat EDS op het nippertje nieuwe contracten heeft binnengehaald. Hierdoor is het aantal gedwongen ontslagen meer dan gehalveerd.

Procedure
Voor degenen die toch op de ontslaglijst staan, is afgesproken dat zij op 7 januari 2004 een brief van EDS ontvangen waarin staat dat zij ontslagen worden. Uiterlijk de tweede week van januari wordt duidelijkheid verschaft.

Indien u op de ontslaglijst staat, ontvangt u daarvan zowel schriftelijk als mondeling bericht van EDS. U krijgt de voor u relevante stukken. Deze kunt u doorlezen en ondertekenen. Daarna neemt u contact op met een jurist van de CNV Dienstenbond. Dit is afhankelijk van uw woonplaats. Wij zijn ingedeeld in 5 regiokantoren (Rotterdam, Eindhoven, Hilversum, Apeldoorn en Drachten). De juristen op het betreffende districtskantoor nemen uw zaak in behandeling.

De procedure wordt gevoerd via het CWI en de bijbehorende ontslagcriteria staan beschreven in het zgn. Ontslagbesluit. Voor vragen over de inhoud van het sociaal plan kunt u contact met Wim Burggraaf opnemen.

Vrijwillige vetrekregeling
Veel vragen zijn gesteld over de vrijwillig vertrekregeling. U kunt tot 1 mei 2004 gebruik maken van deze regeling via de HR-manager. EDS beslist of u een vergoeding krijgt toegekend of niet. De vergoeding is gesteld op factor 1 van de zgn. kantonrechterformule.

Let er op dat u bij het kiezen voor deze regeling een aanmerkelijk WW-risico loopt, immers u bent dan verwijtbaar werkloos. U kunt hiervoor kiezen als u een andere baan gevonden heeft of voldoende geld op zak om leuke dingen mee te doen. Anders raden wij u af om voor deze regeling te kiezen.

Indien u op de ontslaglijst staat, geldt de eigenlijke vertrekregeling en bijbehorende vergoeding.

Overige zaken
Voor vragen en/of opmerkingen kunt u contact opnemen met Wim Burggraaf, tel:(055)5772640 of email: w.burggraaf@cnvdibo.nl. Heeft u direct juridische hulp nodig, dan moet u lid worden en vervolgens wordt uw dossier door ons uitbesteed aan een extern advocatenkantoor. U krijgt 25-30% korting op het uurtarief. Eenvoudige vragen kunt u wel direct aan Wim Burggraaf stellen.