Ingezonden persbericht


Persbericht


VAI introduceert nieuwe versie van InstallSpy


Versie 2.2 van shareware tool voor het maken van Windows Installer packages voor bestaande software setupprogramma s


Veenendaal, 5 januari 2004 - Binnen iedere organisatie wordt met grote regelmaat nieuwe software en hardware geïmplementeerd in de bestaande omgeving. Soms wordt zelfs een complete migratie uitgevoerd. Als het hierbij gaat om het (her)installeren van bestaande Windows-software zijn zogeheten Windows Installer packages nodig voor de distributie ervan, inclusief alle benodigde configuratiegegevens. VAI, leverancier van oplossingen voor migratie naar Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer, brengt versie 2.2 uit van InstallSpy, een tool om setupprogramma s voor deze software om te vormen tot een Windows Installer package (MSI-file).


Met de InstallSpy shareware tool beoogt VAI organisaties een laagdrempelige toegang te geven tot het maken van MSI-files. Met behulp van wizard en snapshot- technologie registreert InstallSpy alle wijzigen die door een legacy setupprogramma in het systeem aangebracht worden en verwerkt deze in een MSI-file. Door het gebruik van filters voor folders, bestanden en registry keys wordt de noodzaak tot achteraf bewerken van MSI-files tot een minimum beperkt. Indien gewenst kan VAI aanvullende diensten leveren voor de inrichting van de procedures en het efficiënt packagen van software. Daarnaast is ondersteuning mogelijk door ervaren package-engineers van VAI.


Voordelen van VAI InstallSpy en de Windows Installer-technologie:
* Eenvoudig te gebruiken wizard;
* Filter voor het automatisch opschonen van de nieuwe MSI-package;
* Stabiele software-installatie met minder conflicten tussen applicaties (geen dll-hel );
* Werkt volgens industriestandaard;
* Softwaredistributie op basis van standaard Windows Server group policies.


De prijs van de nieuwe versie van InstallSpy bedraagt ¬ 125,- per beheerder. VAI biedt InstallSpy aan als shareware. Het is mogelijk de software 60 dagen te testen, waarbij een beperking geldt van dertig componenten. Voor deze versie is geen licentiecode of registratie nodig. VAI InstallSpy 2.2 is beschikbaar op: www.id-suite.com/installspy


Over VAI

VAI is leverancier van oplossingen voor migratie naar de nieuwste Windows-platformen en inrichting van centraal IT-beheer. Centraal IT-beheer biedt belangrijke voordelen, zoals lagere exploitatiekosten (TCO), grotere betrouwbaarheid van de IT-voorzieningen en betere beschikbaarheid van applicaties. De oplossingen van VAI zorgen ervoor dat deze voordelen daadwerkelijk en blijvend bereikt worden.


VAI levert kant-en-klare inrichtingsbouwstenen voor een snel en voorspelbaar migratieproject, tools voor softwaremanagement en -deployment alsmede aansluitende processen voor inrichting en beheer. VAI beschikt over een eigen R&D-afdeling voor het ontwikkelen van geïntegreerde oplossingen op de beschreven werkgebieden. Sinds vier jaar heeft VAI een Package Fabriek waar applicatiepackages tegen vaste service levels en vaste kosten worden ontwikkeld. VAI is Microsoft Gold Certified partner voor Enterprise Systems en heeft circa 100 medewerkers. De oplossingen van VAI worden gebruikt bij gerenommeerde organisaties zoals het Ministerie van Defensie, Stork, KAS BANK N.V., Mercuri Urval, Verenigde Bloemenveilingen Aalsmeer, provincies en gemeenten. In totaal zijn met de oplossingen van VAI meer dan 200.000 werkplekken ingericht. Meer informatie vindt u op www.vai.nl.




Ingezonden persbericht