Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (5/1)

Tilburg, maandag 5 januari 2004

Tilburger opgepakt in restaurant vanwege een mishandeling

TILBURG: de politie heeft zondagavond 4 januari jl. omstreeks 21.00 uur in een restaurant aan het NS-Plein een 24-jarige Tilburger aangehouden vanwege de mishandeling in de zaak van een 48-jarige bezoeker.

De politie kreeg vanuit het restaurant een melding van een vechtpartij. Ter plaatse bleek dat een 48-jarigeTilburger door een andere `gast` met gebalde vuisten in zijn gezicht geslagen was. Het slachtoffer had een grote zwelling boven zijn linkeroog en een scheurtje in zijn onderlip.

De politie heeft de verdachte op aanwijzing van getuigen aangehouden. Er was in het restaurant een woordenwisseling ontstaan tussen de zoon van het slachtoffer en de verdachte. De aangever kreeg naar eigen zeggen klappen van de verdachte toen hij de ruzie wilde sussen.

Zwerver aangehouden voor brandstichting

TILBURG:` Brand stichten om een slaapplaats bij de politie te krijgen`, dat geeft een 25-jarige Bredase zwerver als motief om onder een luifel van een horecazaak aan het Piusplein met een stuk karton een terrasstoel in brand te steken.

De zwerver was vannacht omstreeks 01.00 uur in Tilburg beland omdat de trein als eindpunt Tilburg had en niet zoals hij had gehoopt Breda. Hij werd op aanwijzing van een getuige omstreeks 03.20 uur aangehouden op het Piusplein toen hij daar brand gesticht had. De verdachte werd ingesloten. Vanmorgen gaf hij bij verhoor de brandstichting toe. Hij verklaarde zich niet te hebben gerealiseerd dat er mensen boven het bewuste café wonen.

Twee arrestaties voor huisvredebreuk

TILBURG: De politie heeft vannacht een 31-jarige vrouw en een 38-jarige man beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden ter zake huisvredebreuk in een garage op het bedrijventerrein aan de Hazelaarstraat.
Agenten zagen dat bij deze garage een ruit uit de sponning was gehaald. In het pand troffen zij de twee verdachten daar aan. Zij ontkenden de ruit vernield te hebben. Zij waren het pand binnen gegaan om een slaapplaats te zoeken.

Politie betrapt rijder onder invloed

TILBURG: De politie heeft zondagavond omstreeks 23.00 uur een 57-jarige Tilburger betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte reed met zijn auto over de Vaartlaan. Hij blies 650 ugl (circa 1,5 promille). Naar eigen zeggen had hij gisteravond 6 biertjes gedronken. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie onderzoekt inbraak kapperszaak

TILBURG: De politie heeft vannacht met een hond een onderzoek ingesteld vanwege een inbraak in een kapperszaak aan de Nieuwlandstraat. De dader werd echter niet aangetroffen.

De melding kwam omstreeks 03.30 uur. De inbreker vernielde met een stoeptegel de voorruit van de zaak. Door het ontstane gat is de dader naar binnen gegaan en was kennelijk op zoek naar geld. Hij heeft de lege kassa van de toonbank gegooid. Wel zijn uit een vitrinekast enkele haarverzorgingsproducten gestolen. De dader is gevlucht in de richting van het station. Het zou volgens een buurtbewoner gaan om een lang, vermoedelijk blanke man met kort donker haar van rond de 30 jaar.

Winkeldief aangehouden

TILBURG: Een medewerker van een winkel aan de Prinsenhoeven heeft vanmorgen een 59-jarige Tilburger betrapt op winkeldiefstal. De man rekende bij de kassa een schroevendraaier af, maar een CD en een zaklamp die hij in zijn jas gestopt had niet. De winkeldief werd overgedragen aan de politie. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Willem van Hooijdonk