Politie Limburg-Zuid

Twee overvallen binnen half uur, dader aangehouden

Landgraaf 05-01-2004 - Op woensdag 31 december 2003, omstreeks 13.00 uur, vond een overval plaats op een tankstation aan de Kampstraat in Landgraaf. Nog geen half uur later pleegde (waarschijnlijk) dezelfde dader een overval op een tankstation aan de Hovenstraat in Landgraaf. In beide gevallen dreigde hij het personeel met een mes tot afgifte van geld.

De 22-jarige inwoonster van Landgraaf bevond zich achter de kassabalie van het tankstation aan de Kampstraat in Landgraaf. Rond 13.00 uur kwam een man de shop binnen en liep meteen achter de balie. Hij had een mes in zijn handen en dreigde daarmee de vrouw te steken, als zij geen geld zou geven. Daarom gaf zij hem het geld uit de kassa, waarna de man verdween in een personenauto met Duits kenteken. Hoeveel geld de dader meenam werd niet bekend gemaakt.

Ongeveer 20 minuten later kwam de melding binnen van de overval aan de Hovenstraat, daar liep de dader ook achter de balie en bedreigde de 25-jarige Brunssumse medewerkster met een mes. De vrouw gilde van angst waarop de manager vanuit haar kantoor naar de kassa kwam. De manager, een 26-jarige vrouw uit Landgraaf, wist te voorkomen dat zij door de dader werd vastgegrepen. Ook zij werd bedreigd met het mes en voldeed daarom aan de opdracht van de dader, geld te geven. Met een onbekend geldbedrag uit de kassa verdween de dader in een personenauto. Bij deze overval was bovendien een klant aanwezig in het winkelgedeelte.

Ongeveer een uur later signaleerde een patrouille deze auto in Schinveld en ontstond er een achtervolging. De dader wist echter te ontkomen en vluchtte (met auto) naar Duitsland. De Duitse collegas, die inmiddels op de hoogte waren gebracht, stonden de man op te wachten en konden hem aanhouden.

De verdachte, een 27-jarige inwoner van Saarlouis (D), werd overgebracht naar een politiebureau in Duitsland. De man zal daar gevangen gehouden worden, omdat hij daar ook voor strafbare feiten gezocht werd. De verdachte zal door justitie in Duitsland voor de gepleegde overvallen in Landgraaf vervolgd worden.