Politie Limburg-Zuid

Autodieven aangehouden

Heerlen 05-01-2004 - Zaterdagavond 03 januari 2004, omstreeks 22.30 uur, kwam bij de politie de melding binnen dat meerdere personen bezig waren een auto te stelen.

Toen de politie op de Gildestraat in Heerlen ter plaatse kwam zagen zij drie personen wegrennen van een personenauto. De vierde persoon stapte in de auto en reed daarmee weg. De politie zette een achtervolging in naar zowel de auto als de vluchtende mannen. De politie wist één van de vluchters, een 24-jarige inwoner van Heerlen, aan te houden, die werd overgebracht naar het politiebureau.

Enkele straten verder trof de politie auto aan, waarvan het portierraampje was vernield. Bij deze auto trof men ook een 17-jarige Heerlenaar aan, die ook werd aangehouden op verdenking van de diefstal en overgebracht naar het politiebureau. De zoektocht naar de twee andere verdachten leverde vooralsnog geen resultaat op en daarna wordt een opsporingsbevel uitgevaardigd. De twee aangehouden verdachten zijn ingesloten en zullen nader aan de tand gevoeld worden.