TRAVEL24.COM

Fusie Munckhof Groep en Travel24.com Nederland

PERSBERICHT

Horst, 05 januari 2004

Fusie Munckhof Groep en Travel24.com Nederland

Munckhof Groep uit Horst en Travel24.com Nederland hebben overeenstemming bereikt tot een fusie. Per 2 januari 2004 zullen de twee bedrijven samen de markt gaan betreden. Door de samenvoeging ontstaat een unieke organisatie die in staat is om totaaloplossingen en maatwerk aan te bieden op het gebied van vervoer en reizen.

De fusie is een logisch vervolg op de overnames van de Rabobank reisbureaus in Horst, Panningen en Bergen (Lb) door Munckhof Groep in 2002 en 2003. Algemeen directeur Jan Nabben van Munckhof Groep: 'De zakenreisafdelingen en de verkoop van vakantiereizen via internet door Travel24.com vormen welkome aanvullingen op de diensten en producten die Munckhof Groep nu al levert'. Tom Roefs, eigenaar en manager van het in Venlo gehuisveste Travel24.com Nederland, zal aan de directie van Munckhof Groep worden toegevoegd. Roefs: 'Tot één van mijn eerste taken binnen de nieuwe organisatie zal de integratie van Travel24.com in de Munckhof Groep gaan behoren'. Na de fusie zal de bruto-omzet van Munckhof Groep in 2004 ruim 45 miljoen euro gaan bedragen met een totaal personeelsbestand van ongeveer 650 medewerkers.

Over Travel24.com
Travel24.com Nederland maakte voorheen deel uit van het beursgenoteerde Travel24.com AG, het leidende Duitse reisportaal en heeft van de vakpers meerdere awards ontvangen voor haar producten en presentaties. De Travel24.com websites versmelten de belangrijkste componenten 'uitgebreide reisinformatie' en 'compleet aanbod' met doelgericht, gebruikersvriendelijk ontwikkelde software en bieden daardoor een volledig nieuwe kwaliteit in reisplanning en reisboeking aan. Het daarnaast geboden persoonlijke advies door de reisagenten van het eigen callcenter geeft vertrouwen en de noodzakelijke zekerheid.

Over Munckhof Groep
De activiteiten van Munckhof Groep concentreren zich voornamelijk op het gebied van personenvervoer, de directe verkoop van reizen en het ontwikkelen van ICT-oplossingen voor met name de taxibranche. Munckhof Groep heeft na de fusie naast haar hoofdkantoor in Horst vestigingen in Venlo, Heijen, Nijmegen, Bergen, Mill, Roermond, Panningen, Amsterdam, Mijdrecht en Benidorm (Spanje). De gestage groei van de Munckhof Groep gedurende de laatste jaren vindt zijn oorsprong zowel in de autonome sfeer alsmede via overnames. In 2003 nam de Munckhof Groep een belang in Quipment, welke actief is op het gebied van software en telecommunicatie met name gericht op het personenvervoer. Mede door de zeer succesvolle uitvoering van deelTaxi in Noord-Limburg sinds 1 januari 2003 is het wagenpark gegroeid tot ruim 300 eenheden en worden er daarnaast via het eigen callcenter en de volledig geautomatiseerde centrale nog dagelijks 80 - 90 voertuigen van collega-bedrijven aangestuurd.

/////////////////////////

Noot voor de redactie /