ADECCO

Juristen vang je met juristen

Isabel Koobs en Jozien Rossel-Berkhoudt, Adecco Legal Talent:


Adecco introduceert een nieuw, gespecialiseerd bedrijfsonderdeel: Adecco Legal Talent. Deze tak, onder aanvoering van een ervaren bedrijfsjuriste en een ervaren consultant, gaat zich voor 100% richten op werving, selectie en contracting van juridisch personeel. Denk aan stagiaires, juridisch medewerkers, bedrijfsjuristen, advocaten, notarissen, maar ook juridisch secretaresses. Op deze dienstverlening is de no-nonsense benadering van toepassing die zo kenmerkend is voor Adecco. Dat wil onder meer zeggen: heldere afspraken, resultaatgerichte actie en alles op basis van 'no cure, no pay'.

'Juristen vang je met juristen', aldus Isabel Koobs met een knipoog naar een geheel andere 'beroepsgroep'. Als Meester in de Rechten weet ze als geen ander hoe gecompliceerd haar vakgebied in elkaar zit. Zeker op het terrein van ondernemings- en arbeidsrecht bestaat een onuitputtelijk aantal specialisaties. Isabel Koobs die samen met Jozien Rossel-Berkhoudt leiding gaat geven aan Adecco Legal Talent, zegt dan ook: 'Het opsporen en selecteren van die ene medewerker met de juiste juridische bagage is voor veel bedrijven een tijd- en geldverslindende aangelegenheid. Vaak leiden overeenkomsten bovendien tot teleurstellingen, doordat het functieniveau en de capaciteiten van de functionaris onvoldoende met elkaar in balans zijn. Gezien onze juridische achtergrond, zijn Jozien en ik ervan overtuigd dat we daarin voor zowel bedrijven als kandidaten een brugfunctie kunnen vervullen'.

'Claimcultuur'
Het initiatief van Adecco om juist nu een gespecialiseerde juridische tak op te zetten, komt voort uit de actuele bedrijfspraktijk. Isabel: 'Ondernemen is een gecompliceerde aangelegenheid die op steeds meer posten een adequate juridische bezetting vereist. Dat geldt bij economische hoogtij, maar zeker ook bij economische tegenwind. Denk aan ontslagprocedures, aan fusietrajecten, maar ook aan toenemende aansprakelijkheidskwesties. Ook in Nederland neemt de 'claimcultuur'toe en daar zul je als onderneming op voorbereid moeten zijn. Het ingewikkelde is dat elke post en elke functie om een specifieke achtergrond en ervaring vraagt. Er is geen vak met zoveel specialisaties als mijn vak. Het bij elkaar brengen van partijen vereist dan ook kennis van 'binnenuit'. Daarom gaan wij vanuit onze eigen juridische achtergrond klanten van Adecco ondersteunen met diensten als werving & selectie, maar ook met detachering. Het is een uitdaging die we graag aangaan'.

Isabel Koobs en Jozien Rossel-Berkhoudt, beiden opgeleid tot Meester in de Rechten, hebben als bedrijfsjuriste en consultant bij Adecco aan den lijve ervaren hoe veelzijdig juridische vraagstukken in de bedrijfssfeer kunnen zijn. Ze weten dan ook als geen ander hoe cruciaal een juiste 'match'is, voor zowel de onderneming als de jurist in kwestie. Isabel: 'Voor de onderneming staat voorop dat de belangen optimaal worden behartigd. Overeenkomsten of activiteiten die strijdig blijken te zijn met nationaal en internationaal recht, kunnen een bedrijf immers duur komen te staan. Alles moet in juridische zin perfect worden 'dichtgetimmerd'. Daarbij is juridisch talent met de juiste bagage van essentieel belang'. Jozien: 'Maar ook voor kandidaten zelf is een optimale 'match'erg belangrijk. Functie en taken moeten aansluiten op zowel het kennisniveau als het belangstellingsveld van de betreffende kandidaat. De werkzaamheden moeten een uitdaging blijven vormen en bijdragen aan de loopbaanontwikkeling. Al die uitgangspunten dienen evenredig mee te wegen. Adecco Legal Talent kan dit bieden aan onze kandidaten aangezien Adecco in haar klantenbestand een groot scala aan verschillende opdrachtgevers heeft. Groot, middel, klein, nationaal, internationaal of beursgenoteerd; de kandidaat heeft de mogelijkheid om overal van te 'proeven''.

Werven, selecteren, testen, detacheren
Juist door hun eigen juridische achtergrond menen Koobs en Rossel-Berkhoudt een sleutelrol te kunnen spelen als objectieve, kritische 'bemiddelaars'. Met Adecco Legal Talent gaan zij de nadruk leggen op werving & selectie en detachering. Daarbij zijn testtrajecten inbegrepen. De eigen testsystematiek van Adecco (Xpert) is bij uitstek geschikt om inzicht te krijgen in zowel capaciteiten als functionele eigenschappen en bovendien in de vraag om een werkgever en beoogd werknemer werkelijk bij elkaar 'passen'. Overigens geeft de huidige bedrijfspraktijk ook aan dat er dikwijls behoefte is aan de tijdelijke inzet van juristen voor de begeleiding van specifieke trajecten. Daarom legt Adecco Legal Talent zich ook toe op detachering van juridisch talent. Isabel:
'Dat doen Jozien en ik uiteraard niet alleen. In Adecco Legal Talent koppelen we onze specifieke kennis en ervaring aan het complete landelijke netwerk van Adecco. Dat wil onder meer zeggen dat wij toegang hebben tot de gezamenlijke database van alle 225 vestigingen waarover Adecco beschikt. Ook waar gerichte aanvullende wervingsacties geboden zijn, profiteren wij van alle voordelen die Adecco als internationale organisatie te bieden heeft. Adecco Legal Talent is weliswaar een kleine, specialistische dienstverlener, maar dan wel uitgerust met het volledige wapenarsenaal waar Adecco als grootschalige aanbieder van personeelsdiensten over beschikt'!