Gemeente Hulst


Persbericht - 05.01.2004

Behoud leefbaarheid De Rape.

De leefbaarheid op de woonwagenlocatie De Rape loopt sterk terug. Dit gebeurt onder meer door het uitvoeren van bedrijfsmatige activiteiten, zoals het op- en overslaan van afvalstoffen en het dumpen van afval door derden. Hierdoor is het noodzakelijk om over te gaan tot het opschonen van de omgeving en de standplaatsen.

In de loop van afgelopen jaren is gebleken dat niet iedereen zich ter plaatse houdt aan de geldende milieuwetgeving en wetgeving op het gebied van ruimtelijke ordening.
In 1994 vond de ontmanteling van het voormalig sloopterrein bij het woonwagencentrum De Rape plaats.
Dit had en heeft nog steeds als doel dat er geen bedrijfsmatige activiteiten mogen worden uitgeoefend op de woonwagenlocatie. Het bedrijfsmatig of als ware bedrijfsmatig uitoefenen van activiteiten zoals dat nu in sommige gevallen gebeurt, is alleen toegestaan op een bedrijventerrein met de daarvoor bestemde vergunningen en voorzieningen.

De huidige situatie maakt het noodzakelijk om corrigerend op te treden en de betrokken personen te verplichten tot het afvoeren van de verzamelde goederen en het ontruimen van de illegaal in gebruik genomen terreinen.
De betrokkenen zijn van en ander schriftelijk op de hoogte gebracht. Zodra deze beheerssituatie is bereikt, zal frequent toezicht op de naleving worden gehouden.

---

Gemeente Hulst Team Communicatie
Micaëla Van Bunder.
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: mbe@gemeentehulst.nl