Politie Zaanstreek-waterland


18:39 04-JAN-04
loc.: ZAANDAM, LEVERKRUIDWEG

Vernielers aangehouden

Naar aanleiding van een melding dat twee mannen tegen auto's aanschopten hebben rapp's een onderzoek ingesteld.
Ter hoogte van het NS-station de mannen aangetroffen. Nadat zij door een getuige positief waren herkend de mannen (19 jaar uit Zaandijk en 19 jaar uit Zaandam) aangehouden. Er bleken twee auto's te zijn beschadigd.
Beide verdachten ontkenden vernielingen te hebben gepleegd en werden na verhoor heengezonden.

06:57 05-JAN-04
loc.: OOSTZAAN, KOLKWEG

Gewonde bij aanrijding

Een 26-jarige man uit Koog aan de Zaan reed over de Kolkweg in de richting van Oostzaan en reed bij de kruising met de Westkolkdijk door het rode verkeerslicht. Hij kwam daarbij in aanrijding met een 30-jarige Amsterdammer, die vanuit tegenovergestelde richting kwam en op de kruising linksaf sloeg. De man uit Koog aan de Zaan werd met rug- en heupletsel overgebracht naar het ZMC De Heel.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80

Fax (075) 687 33 59

Nr. vht-050104


04/05-JAN-04
ZAANSTAD, DIVERSE WEGEN

Vier drankrijders


Afgelopen weekeinde werden, verspreid door de Zaanstreek, meerdere alcoholcontroles gehouden. Zaterdagavond werden op de Wandelweg in Wormerveer 31 bestuurders gecontroleerd, zondagavond werden op de Dorpsstraat in Wormer 63 bestuurders en in Zaandam dertig bestuurders gecontroleerd. Op de Peperstraat werd een 20-jarige Zaandammer aangehouden. De man had een alcoholgehalte van 260 ugl. Het was de tweede keer binnen een half jaar dat de bestuurder onder invloed achter het stuur van zijn auto werd betrapt en de man moest zijn rijbewijs inleveren. Op de Loggerstraat in Zaandam werd een 42-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden. De vrouw had ruim twee keer zoveel drank op als toegestaan (500 ugl) en kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van vijf uur.

Maandagochtend vroeg werden nog twee drankrijders aangehouden op de Peperstraat. Een 35-jarige man uit Assendelft had een alcoholgehalte van 495 ugl en een 40-jarige man uit Amsterdam had nog iets meer gedronken (505 ugl). De twee mannen kregen een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.
Zondagochtend probeerde een automobilist op de Burcht aan een boete te ontkomen door net te doen of hij autopech had. De 34-jarige Amsterdammer vroeg passerende agenten of zij de wegenwacht voor hem wilden bellen. De agenten hadden de indruk dat zij in de maling werden genomen. Zij gaven de man het telefoonnummer van de ANWB en besloten even verderop, uit zicht, af te wachten wat er ging gebeuren. Na enkele minuten startte de man zijn auto en reed de agenten tegemoet. De man werd staande gehouden en omdat zijn adem naar drank rook, werd hij mee naar het bureau genomen voor een ademanalyse. Nader onderzoek wees uit dat de man genoeg redenen had om aan het politietoezicht te willen ontsnappen. De man had de alcohollimiet weliswaar niet overschreden, maar zijn rijbewijs bleek ongeldig te zijn verklaard. De Amsterdammer probeerde nog om met een valse naam weg te komen. Uiteindelijk kreeg de man twee processen-verbaal, één voor het opgeven van een valse naam en één voor het rijden zonder rijbewijs.

13:30-16:00 04-JAN-04
ZAANDAM, VELDBLOEMENWEG
45 bestuurders in de fout
Zondagmiddag werd op de Veldbloemenweg in Zaandam een gordelcontrole gehouden. Maar liefst 45 bestuurders werden staande gehouden en ontvingen een boete. De overtredingen betroffen vooral het niet dragen van de gordel (34x). Andere overtredingen waren het rijden door rood, het hebben van een niet goedgekeurde kentekenplaat, het onnodig voeren van mistlichten en te hard rijden. De hoogste snelheid bedroeg 93 km per uur en werd gemeten op een kruising. Verder werden nog een bromfietser bekeurd van wie de bromfiets een te hoge constructiesnelheid had en een bestuurder die (niet handsfree) belde tijdens het rijden.

19:00-21:00 03-JAN-04
ASSENDELFT, PROVINCIALEWEG PURMEREND-BUITENHUIZEN (N246)
40 km per uur te hard
Tijdens een snelheidscontrole op de Provincialeweg in Assendelft werd zaterdagavond een hoogste snelheid gemeten van 140 km per uur. Ter hoogte van de controle gold een snelheidslimiet van 100 km per uur. Van alle passanten reed vier procent te hard.

10:30-12:30 04-JAN-04
WORMERVEER, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK (N246)

Hardrijders staande gehouden

Op de Provincialeweg in Wormerveer (100 km per uur) werden zondag een snelheidscontrole gehouden waarbij hardrijders direct een boete ontvingen. Behalve vier hardrijders werden ook een bestuurder die onnodig lang links bleef rijden, drie bestuurders zonder gordel en een bestuurder die onnodig mistlicht voerde, staande gehouden.

18:45-21:00 03-JAN-04
ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT
30 km per uur te hard
Zaterdagochtend en zondagavond werd op de Kepplerstraat in Zaandam op snelheid gecontroleerd. Op beide dagen was het overtredingspercentage laag: drie procent. De hoogste snelheid bedroeg 80 km per uur en werd zondagavond gemeten. Twee bestuurders die het keerverbod op de kruising
Kepplerstraat/Walraven van Hallstraat negeerden, zullen binnenkort ook een boete ontvangen.


---- --