Politie Friesland

Politieberichten van 05/04 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 05-01-2004 - Voor meer informatie kunt u tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, 058 880 8272.

Hegebeintum: diefstal schapen
Maandag heeft een 44-jarige vrouw uit Hegebeintum aangifte gedaan van diefstal van drie schapen. In de nacht van 26 op 27 december verdween een ram uit een weiland aan de Mieddyk. Het dier werd niet meer terug gevonden. In de nacht van 2 op 3 januari zijn uit een weiland aan de Easterbeintumerdyk ook twee schapen van de aangeefster gestolen. Het ene dier had een blauwe stip op de rug; de andere een bruine stip. Alle drie schapen waren wit en voorzien van oornummers. Beide nachten is van vrijdag op zaterdag.

IJlst: man onder trein
Maandag omstreeks 07.50 uur is op de spoorwegovergang in de Zuidwesthoekweg een 58-jarige man uit IJlst onder de trein gekomen. Hij was op slag dood. Het betrof vrijwel zeker zelfdoding. Door de brandweer is het stoffelijk overschot onder de trein vandaan gehaald.

Driesum: gewonde na carbidontploffing
Zondag omstreeks 20.00 uur is in een schuurtje aan de Van Sytzamaweg een 15-jarige jongeman uit Wouterswoude gewond geraakt door een carbidbus. Het slachtoffer was bij een vriend op bezoek, die een fietsband aan het plakken was. Ook in de schuur stond een bus met een hoeveelheid carbid, overgehouden van de afgelopen jaarwisseling. Plotseling was er een harde knal en was het slachtoffer gewond aan het hoofd. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Dokkum. Vermoedelijk is het gas in de melkbus ontbrand door onbekende oorzaak en is het slachtoffer door het deksel geraakt.

Leeuwarden: inbraak scholen
Tussen vrijdag 19 december en maandag 5 januari werd in een school aan de Boerhaavestraat in gebroken. Er werd een raam geforceerd. Er werden huishuidelijke apparaten, koffie en thee gestolen. Namens de school deed een 45-jarige vrouw uit Leeuwarden aangifte. Ook in een eveneens in dit pand gevestigde peuterspeelzaqal werd ingebroken. Hier werd audio- en videoapparatuur, een geldkistje en etenswaren meegenomen. Een 54-jarige vrouw uit Leeuwarden deed namens de speelzaal aangifte.

Drachten: inbraak school
In de avond of nacht van zondag op maandag is ingebroken in een schoolgebouw aan De Ring. Men kwam binnen door een ruit te vernielen. Uit de school werd een computer gestolen. Namens de school deed een 56-jarige man uit Drachten aangifte.