Circuit Park Zandvoort


- St. Zandvoort Promotie

= recent gewijzigd

Winst voor Team Bleekemolen in Nieuwjaarsrace

Winst voor Team Bleekemolen in Nieuwjaarsrace 5 January 2004 - De derde wedstrijd van het Nederlands Winter Endurance Kampioenschap 2003/2004, de Nieuwjaarsrace, leverde op Circuit Park Zandvoort een overwinning op voor Team Bleekemolen met Michael en Sebastiaan Bleekemolen en David Hart met Porsche. Tweede werd de équipe Merino/Van der Kolk/Van Riet in Marcos Mantis, terwijl de derde positie door Storm/Junior Strous in BMW 328i werd ingenomen. 46 Équipes gingen van start in een wedstrijd over vier uur. 36 Teams wisten rijdend de vier uur te volbrengen.

De tijdtrainingen, bepalend voor de startopstelling, werden in twee groepen verreden. Sandor van Es met teamgenoot Jeroen Reijntjens vertrokken in de debuterende MW V6 Silhouette vanaf de beste startplaats maar het was Michael Bleekemolen die al snel na de start het heft in handen nam en gestaag een voorsprong opbouwde. Hart nam na 29 ronden het stuur over en bouwde het verschil met de rest gestaag uit. Bleekemolen junior kreeg tegen het einde van zijn stint enige problemen met de boordcomputer van de Porsche. Toen senior het stuur voor het laatste gedeelte van de uitputtingslag weer overnam liep de wagen weer als een zonnetje. Toch kneep ik hem nog weel eventjes, aldus de nestor van de autosport. De Porsche ging steeds slechter lopen en waar het aan lag konden we niet vinden. We denken dat de uitlaat te heet werd. Gelukkig was onze voorsprong groot genoeg om de volle winst te pakken en de leiding in het kampioenschap te behouden.

Uitslag: 1. M. Bleekemolen/S. Bleekemolen/Hart, Porsche 911 GT3, 115 ronden in 4uur 01min42sec (106,917 km/uur); 2. Merino/Van der Kolk/Van Riet, Marcos Mantis, 114 ronden; 3. Storm/Junior Strous, BMW 328i, 112 ronden

Klassewinnaars: Boven 2000cc: M. Bleekemolen/S. Bleekemolen/Hart. Tot 2000cc: De Vos/Karst, Renault Clio, 111 ronden; BMW Compact: Gijsen/Verheul, 108 ronden;
Seat Ibiza TDI: Nebig/De Groot, 103 ronden.

Stand NK na drie wedstrijden: 1. M. Bleekemolen, S. Bleekemolen, de Vos, Karst 56 punten; 5. Van Leeuwen, van Splunteren, F. Verschuur, Zegers, 44 punten.

Volgende wedstrijd: zondag 1 februari, Zolder (B)

Foto's: Chris Schotanus / Essay Produkties

Winst voor Team Bleekemolen in Nieuwjaarsrace

Zandvoort in de sneeuw

"Club Specials" aantrekkelijke circuitevenementen voor Merkenclubs

Zondag 4 januari: Nieuwjaarsrace Zandvoort

Circuit-paddockjaarkaart slechts EUR99,= !!

© Copyright 2004, Circuit Park Zandvoort