VERENIGING EIGEN HUIS

Slim nalaten en schenken

Deze winter is Vereniging Eigen Huis, dé consumentenorganisatie voor woningbezitters, in het land met een voorlichtingsavond over erven en schenken. Dit onderwerp spreekt misschien niet voor iedereen even zeer tot de verbeelding, maar is wel degelijk iets om bij stil te staan. Wie een eigen huis bezit zal goed moeten regelen wat daarmee gebeurt bij overlijden. Het eigen huis vormt meestal het grootste bestanddeel van de nalatenschap. Het is dus de vraag wat daar bij overlijden mee gebeurt. De wet 'nieuw erfrecht' beschermt de langstlevende echtgenoot, maar wat betekent dat eigenlijk en hoe zit het als je niet getrouwd bent?
Daarnaast zijn ook veel mensen bang dat hun nabestaanden een fikse betaling van successierechten staat te wachten. Hiervoor zijn slimme constructies te bedenken bij de keuze van de testamentvorm, of door al eerder vermogen te gaan schenken.

De deskundigen van Vereniging Eigen Huis zijn in staat om op een toegankelijke wijze uitgebreide informatie en handige tips te verstrekken. Zo kan een bezoek aan de voorlichtingsavond 'Bewust schenken en nalaten'u veel voordelen opleveren. Wilt u weten waar en wanneer deze avonden worden gehouden kijk dan op www.eigenhuis.nl/links/voorlichting, of bel 033-4507633.


05 jan 04 15:00