Museum Joure

PERSBERICHT

Kultuerried Museum Joure

Joure, 5 januari 2004

Eke Beetsma uit Sneek exposeert haar aquarellen in gemeentehuis Joure

Dit keer is in gemeentehuis Joure de beurt aan schilderes Eke Beetsma, woonachtig in Sneek om haar kleurrijke aquarellen te tonen. Als lerares in opleiding voor haar de akte tekenen kreeg Eke Beetsma te maken met verschillende soorten technieken.

Dat aquarelleren echter de favoriete techniek bleek te worden van de kunstenares dat was toen nog niet te vermoeden. " Elke keer blijft het boeiend om te zien wat water met verf kan doen en er ontstaat elke keer een ander verrassingselement" aldus Eke Beetsma. Naast water- en zeegezichten, zijn bloemen ook zeer geliefde onderwerpen voor haar om te schilderen. Bloemen geven keer op keer nieuwe inspiratie die nodig is om het geziene in aquarel uit te drukken.

In het begin waren haar schilderijen zeer transparant en licht van kleur. Gaandeweg ontwikkelen zich grotere contrasten en wordt waar nodig is zelfs een derde laag aquarelverf voorzichtig opgelegd, teneinde meer spanning te creëren. Haar werk laat zich omschrijven als figuratief maar niet in de zin dat nauwkeurigheid het doel is. De expositie van Eke Beetsma is te bezichtigen tot en met 12 maart in de hal van de begane grond en op de eerste verdieping van het gemeentehuis Joure, gelegen in park Herema State.

Gemeentehuis Joure, bezoekadres: Herema State 1, 8501 AA Joure, Tel. 0513-48123, te zien tijdens kantooruren.
informatie: www.museumjoure.cybercom.nl of www.skarsterlan.nl

---- --