Symphony Technology Group neemt aandeel van 26,1 procent in Intentia

Amersfoort, 5 januari 2004 - De Californische investeringsmaatschappij Symphony Technology Group investeert 256 miljoen Zweedse kronen (= ruim 28 miljoen euro) in Intentia en koopt daarmee een aandeel van 26,1 procent in de Zweedse ERP-leverancier. De investering bestaat uit 38,8 miljoen aandelen tegen een prijs van 6,60 SEK per aandeel en 23 miljoen converteerbare obligaties. De obligaties hebben een conversieprijs van 10,00 SEK per aandeel en kunnen binnen vier jaar worden geconverteerd. Inclusief de aandelen die Symphony al had krijgt het bedrijf een belang van 27,4 procent in Intentia, dat kan oplopen tot 37,2 procent als de obligaties volledig worden geconverteerd. Op 6 februari moet de algemene aandeelhoudersvergadering nog toestemming geven voor de uitgifte van deze aandelen en converteerbare obligaties.

Om een actieve bijdrage te kunnen leveren aan het beleid van Intentia zal Symphony een zetel krijgen in de Board of Directors. Omdat Symphony met name investeert in bedrijven die zich specialiseren in 'collaborative' en analytische toepassingen, zal de investeringsmaatschappij Intentia vooral op deze gebieden adviseren. Naast deze kennis zal Symphony ook management know how en expertise op het gebied van productontwikkeling ter beschikking stellen. Tot slot hoopt Intentia te kunnen profiteren van Symphony's aanwezigheid in de Amerikaanse markt.

Dr. Romesh Wadhwani, managing partner van Symphony Technology Group: "Intentia heeft met Movex een fantastisch product met misschien wel een van de meest geavanceerde, op Java gebaseerde enterprise-applicaties ter wereld. Met onze financiële ondersteuning kan Intentia in de huidige lastige markt voldoende blijven investeren in innovatie, zodat het bedrijf op lange termijn kan uitgroeien tot marktleider."

Wadhwani is de oprichter en voormalige Chairman en CEO van Aspect Technologies, dat in 2000 is verkocht aan i2 Technologies. Met Symphony heeft hij aandelen in diverse softwarebedrijven, waaronder Information Resources, Industri-Matematik International (IMI) en GERS Retail Systems.

Het volledige bericht treft u aan op www.intentia.com.

Over Symphony Technology Group
Symphony is een investeringsmaatschappij met belangen in software- en dienstenbedrijven die de potentie hebben uit te groeien tot marktleiders. Symphony stelt deze bedrijven naast geld ook strategische en operationele expertise en know how ter beschikking. Daarnaast levert Symphony via dochter SymphonyRPM performance management- en real-time-oplossingen aan levensmiddelenfabrikanten en supermarkten. Kijk voor meer informatie op www.symphonytg.com.

Over Intentia
Intentia ontwikkelt en implementeert Movex collaboration-applicaties. De complete Movex-suite omvat applicaties voor ERP (Enterprise Resource Planning), CRM (Customer Relationship Management), SCM (Supply Chain Relationship Management), BPM (Business Performance Measurement), e-business en VCC (Value Chain Collaboration). Deze applicaties kunnen afzonderlijk of als totale suite worden geïmplementeerd. Naast ontwikkeling en implementatie neemt Intentia tevens het onderhoud van Movex op zich, wat betekent dat klanten zowel voor, tijdens als na de implementatie één aanspreekpunt hebben. Intentia telt wereldwijd meer dan 3200 werknemers en heeft ruim 3400 klanten in productie-, distributie- en onderhoudsbedrijven in diverse sectoren. Intentia heeft vestigingen in ruim 40 landen en staat genoteerd aan de Stockholm Stock Exchange (XSSE) onder het symbool INT B. Kijk voor meer informatie op www.intentia.com.