Gemeente Zwolle

Burgemeester reikt Innovatieprijs 2003 Gemeente Zwolle uit

Tijdens het traditionele nieuwjaarsontbijt van de gemeentelijke organisatie heeft burgemeester Henk Jan Meijer vanochtend de Innovatieprijs 2003 uitgereikt. De prijs ging naar het team van de eenheid Publiekszaken, dat de wachttijden aan de publieksbalies drastisch terug heeft weten te dringen. De Innovatieprijs werd dit jaar voor het eerst uitgereikt.

In 2003 heeft de Gemeente Zwolle in veel gevallen de dialoog gezocht met de stad, bijvoorbeeld in het Stadsdebat en in de Week van het Bezoek. Er is gesproken over verwachtingen en wensen van de burgers, op de korte én lange termijn. Om in te kunnen spelen op de wensen van de stad, moet de gemeentelijke organisatie vooruitzien en anticiperen op komende ontwikkelingen. Om dat te stimuleren is de Innovatieprijs in het leven geroepen. De directie en het college van de Gemeente Zwolle vinden het van belang om de innovativiteit binnen de organisatie een extra impuls te geven. Zij willen graag die medewerkers die een uitzonderlijke vernieuwing leveren in het zonnetje zetten.

De genomineerden voor de Innovatieprijs van 2003 waren: het team van Publiekszaken dat de wachttijden bij de balies heeft weten terug te dringen;
het planologisch juridisch team van het Expertisecentrum dat zich heeft ingezet om de doorlooptijd van de artikel 19 wet RO procedures te bekorten;
het webteam dat de website van de gemeente voortdurend beter toegankelijk maakt.

De Innovatieprijs is door de jury toegekend aan het team van Publiekszaken; zij hebben een grote stap voorwaarts bereikt in de dienstverlening naar de burgers.

Burgemeester Meijer heeft alle ambtenaren opgeroepen het komende jaar creatief te zijn in zijn of haar werk, waardoor ruim baan gemaakt wordt voor innovatie.


---