Ingezonden persbericht


Acer Computer breidt het aanbod uit


Nu ook randapparatuur beschikbaar in Nederland


's Hertogenbosch, 5 januari 2004 - Acer Computer, de nummer 1 voor notebooks en de nummer 2 voor LCD-monitoren in Nederland, breidt het aanbod uit met MP3-spelers, een wireless LAN USB-adapter, een Bluetooth USB adapter en Flash Memory sticks.


De multifunctionele MP3-spelers van Acer, bevat een USB-flash drive, digitale opnamecapaciteit van 128 MB of 256 MB en is voorzien van een LCD-scherm. Met deze MP3-spelers kunnen naast MP3 bestanden o.a. ook WMA en WAV bestanden afgespeeld worden, tevens beschikt het over een FM-radio. Naast het beluisteren van muziek, kan de MP3-speler ook gebruikt worden als voice-recorder. Met de hulp van slechts een AAA batterij is het mogelijk om 12 uur non-stop naar muziek te luisteren. De MP3 Flash Stick is reeds verkrijgbaar vanaf ¬ 99,-.


Dankzij de Acer Wireless LAN 11b USB-adapter is het mogelijk om een draadloze verbinding te onderhouden met andere wireless netwerkproducten via WiFi of de IEEE 802.11b standaard. Adviesverkoopprijs is ¬ 35,-.


Met de Acer Bluetooth mini USB-adapter kan vrijwel iedere PC of notebook uitgebreid worden met Bluetooth. Deze kleine en lichte mini USB-adapter is ideaal voor de mobiele gebruiker. De Acer Bluetooth mini USB-adapter class 1 heeft een bereik van 100 meter, en kost Euro ¬ 35,-.


Acer USB 2.0 Flash Stick is klein, licht en beschikbaar met een opslagcapaciteit van 128, 256 of 512 MB. De flash memory sticks van Acer beschikken over een leessnelheid van 8 MB per seconde en een schrijfsnelheid van 7 MB per seconde. Mede door deze grote overdrachtsnelheden vormt het een ideale vervanging voor bijvoorbeeld floppies, diskettes en ZIP-drives. De Acer USB 2.0 Flash Stick is verkrijgbaar vanaf ¬ 59,-.


Afbeeldingen zijn te vinden op www.acer.nl/temp/wireless


Acer in het kort

Acer werd in 1976 opgericht en behoort tot de top tien in de wereld voor de verkoop van merkpc's. Het is op marketing- en dienstenvlak actief in Azië-Pacific, Noord- en Zuid-Amerika, Europa en het Midden-Oosten en ondersteunt dealers en distributeurs in meer dan 100 landen. Naast het aanbod van een breed spectrum IT-producten en -diensten is Acer ook een toonaangevende vernieuwer inzake e-business. Het biedt e-enabling-oplossingen die IT-producten combineren met een gamma diensten dat wordt geleverd via de globale infrastructuur van Acer. Acer brengt onder meer desktops, notbooks, servers, monitoren, personal digital assistants (PDA) en gamma van IT-accessoires op de markt.


In Europa is Acer de 5de grootste PC-leverancier met een wereldwijde marktgroei van 9,6% in 2002 (t.o.v. een gemiddelde marktgroei van -4,7%). In het derde kwartaal van 2003 stegen de verkoopcijfers van Acer in Nederland met 48,2%. Op de Nederlandse notebook markt is Acer het eerste merk met een marktaandeel van 20,1%.




Ingezonden persbericht