Vertis


KAFI zet AquaTax in voor gemeentelijke belastingheffing

KAFI, een dochteronderneming van ARCADIS die gespecialiseerd is in lokale heffingen, financiën en vastgoedinformatie, gaat het mede door Vertis ontwikkelde water-schapsbelastingsysteem AquaTax inzetten bij de uitvoering van outsourcingsprojecten voor een aantal gemeenten. In outsourcingsprojecten voert KAFI voor deze gemeenten alle uitvoerende werkzaamheden uit op het belastinggebied, van aanslagvoorbereiding tot en met de laatste stap in de dwanginvordering. Met AquaTax heeft KAFI software tot haar beschikking in de vorm van een integraal informatiesysteem voor de heffing en vordering van gemeentelijke belastingen.

AquaTax is ontwikkeld en wordt geïmplementeerd door een consortium bestaande uit Vertis, AQUAGIS (onderdeel van ESRI Nederland) en KAFI. Het systeem, dat oorspronkelijk is ontwikkeld voor het heffen van waterschapsbelasting, is gebouwd op basis van softwaretechnologie van marktleiders, te weten de Oracle E-Business Suite en ESRI ArcGIS. Het belastingsysteem zorgt voor een integratie van administratieve informatieverwerking met geografische informatieverwerking, waardoor deze processen veel efficiënter en effectiever worden uitgevoerd.

Basisregistratie
Het hart van AquaTax bestaat uit een basisregistratie van gegevens. Hierin worden essentiële gegevens opgeslagen die in de verschillende werkprocessen gebruikt kunnen worden. De basisregistratie binnen AquaTax is volledig geïntegreerd met de geografische basisregistratie. Dit garandeert efficiënt en effectief beheer en ontsluiting van basisgegevens die in meerdere processen van belang zijn. De combinatie van basisregistratie en de gekozen technologie biedt waterschappen of gemeenten daarnaast de mogelijkheid om onder veel gunstiger voorwaarden te komen tot verdergaande integratie.

Modulair opgebouwd
Naast de basisregistratie bestaat het systeem uit een aantal andere modules, onder meer op het gebied van omslagheffing en inning. Een groot voordeel van AquaTax is dat het enerzijds modulair is opgebouwd, maar anderzijds een volledig geïntegreerd systeem is dat alle processen ondersteunt die gerelateerd zijn aan belastingen. Ook neventaken worden door AquaTax ondersteund.

Voor meer informatie over AquaTax kunt u contact opnemen met: Bert Ramackers (Vertis): (0598) 66 63 76
Joke van de Beek (KAFI): (0348) 48 54 00