Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (5/1)

Breda maandag 5 januari 2003

Fietser gewond bij verkeersongeval

BREDA: Bij een verkeersongeval op de Willemstraat is zondagnacht rond 00:45 uur een 27-jarige inwoner van Breda gewond geraakt. De man reed op zijn fiets op de Academiesingel en stak de kruising over. Hij negeerde hierbij een rood verkeerslicht. Een 43-jarige automobilist uit Breda kon de fietser niet meer ontwijken en reed hem aan. De man is met verwondingen aan zijn rug per ambulance overgebracht naar het Amphia-ziekenhuis. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie houdt vandalen aan

BREDA: Zondagmiddag heeft de politie vier jongens (14, 15 en 17 jaar) uit Breda aangehouden. Het viertal bevond zich onbevoegd op het schoolplein van en school aan de Namenstraat. Het plein is voorzien van bordjes verboden toegang. Ze hadden afdekplaten van de zandbak gehaald en picknick-tafels op zn kant gezet. Vanachter deze tafels en platen was men elkaar met balletjes pistolen aan het beschieten. Deze op echte vuurwapens lijkende voorwerpen zijn door de politie in beslag genomen en vernietigd. Na verhoor op het bureau zijn de jongens thuis afgezet met een Halt-verwijzing.

Inbraak in schuur

BREDA: Uit een schuur aan de Wensel Cobergherstraat is afgelopen weekend een bromfiets van het merk Vespa Ciao gestolen. De dader heeft de schuurdeur opengebroken en ook nog een herenfiets meegenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan bij de politie.

Politie onderzoekt zware mishandeling

BREDA: Afgelopen woensdagnacht rond 05:10 uur, zijn een echtpaar en hun vriendin, allen inwoners van Breda, op het fietspad aan de Burgtsedreef door een nog onbekende man mishandeld. De politie zet het onderzoek naar de identiteit van de dader voort.

Het drietal liep aan het eind van oudjaarsnacht in de wijk Haagse Beemden toen een vrouw hen tegemoet kwam lopen en passeerde. Kort hierop kwam een roodkleurige 3-deurs personenauto hen over het fietspad tegemoet rijden. De chauffeur werd door hen aangesproken over dit feit. De bestuurder, een forse blanke man van ongeveer 30 jaar en
1,95 meter lang en kort haar, stapte hierop uit en sloeg de man. Zijn vrouw en hun vriendin werden krachtig weggeduwd en eveneens geslagen. Toen het drietal hierop doorliep richting Burgtsedreef, kwam de bestuurder hen in zijn auto achterna gereden. Opnieuw stapte hij uit en sloeg en trapte zijn slachtoffer opnieuw. Nadat het drietal was doorgelopen, gebeurde hetzelfde nog voor een derde maal. De drie slachtofers zijn uiteindelijk bij een woning aan de Zilvermeeuw hulp gaan zoeken en zijn aan hun verwondingen in het ziekenhuis onderzocht. De bestuurder is weggereden in richting van de Kievitsloop.

Gedurende de mishandeling heeft de bestuurder geroepen dat hij problemen met zijn vriendin. Mogelijk betrof dit de vrouw die het drietal eerder passeerde. Het betreft een blanke, circa 25 jaar oude vrouw met een normaal postuur, lengte 1,70 meter en blond haar. Het mannelijk slachtoffer heeft aan de mishandeling een peesbeschadiging in zijn arm en een hersenschudding over gehouden.

De recherche van team PrinsenBeemden (telefoon 0900-8844) gaat ervan uit dat passanten getuigen zijn geweest van de mishandeling en zou graag in contact willen komen met deze getuigen.

Inbraak woning

BREDA: Zondag is op klaar lichte dag in een woning aan de Julie Claeysstraat ingebroken. De dader is binnengekomen na het forceren van een slot van de achterdeur. De gehele woning is doorzocht. Uit de woning zijn vier eetkamerstoelen, een televisie en geluidsapparatuur gestolen. Ook een personenauto die voor de woning stond geparkeerd is weggenomen. Het betreft een grijze Volkswagen Polo met het kenteken 90-FB-PD. De politie stelt een onderzoek in.

Bron: Henk Snepvangers