Politie Midden- en West Brabant


2e Verdachte aangehouden Rijsbergse overval

Breda maandag 5 januari 2003

Politie houdt opnieuw verdachte overval Rijsbergse aan

BREDA: Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagavond een 28-jarige inwoner van Rotterdam in zijn woning aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de overval op een 83-jarige vrouw uit Rijsbergen.

De alleenwonende vrouw werd 1 oktober 2003 tussen acht en negen uur overvallen in haar woning en door de daders met schotverwondingen zwaargewond achtergelaten.

De 28-jarige man wordt door politie en justitie in verband gebracht met nog twee overvallen op woningen van bejaarde slachtoffers eind vorig jaar.
Bij een huiszoeking in de woning van de verdachte trof de politie een wapenstok, een busje CS-gas en een namaak pistool aan. Deze goederen zijn in beslag genomen.

De politie hield op 18 december ook een 27-jarige man uit Alphen aan de Rijn aan in deze zaak. Deze verdachte is drie dagen later in afwachting van het verdere onderzoek heengezonden.

De aanhouding is het resultaat van het opsporingsonderzoek dat door het Team Grootschalige Opsporing van het District Breda is uitgevoerd. De verdachte is maandag voorgeleid en in bewaring gesteld. Politie en Justitie sluiten meerdere aanhoudingen in deze zaak niet uit.

Bron: Henk Snepvangers