Royal Boskalis Westminster N.V.

Koninklijke Boskalis Westminster nv
International Dredging Contractors

Postbus 43, 3350 AA Papendrecht
Telefoon 078 6969 000, telefax 078 6969 555



Datum 5 januari 2004

Boskalis over 2004: deze keer geen hoge verwachtingen

Tijdens de vandaag gehouden nieuwjaarsbijeenkomst van baggerbedrijf Koninklijke Boskalis Westminster nv sprak de heer R. van Gelder, voorzitter van de Raad van Bestuur, vooruitkijkend naar 2004 over een jaar waarin Boskalis flink zal trimmen en snoeien; hij rekent de komende tijd op stevige concurrentie en bescheiden marges. Ten aanzien van de omvangrijke landaanwinningswerken in Singapore verwacht Boskalis dat er pas in de tweede helft van het jaar mogelijk weer wat beweging in de huidige patstelling kan komen. Daarnaast rekent Boskalis niet eerder dan in 2005 weer op marktherstel en gaat de onderneming ervan uit dat de Amerikaanse dollar zich voorlopig rond een laag koersniveau zal bewegen.

De bestuursvoorzitter benadrukte daarbij dat voor de langere termijn de baggersector op een gezonde toekomst mag rekenen: "De wereld is nog lang niet af, en de groei van bevolking en wereldhandel zal de vraag naar landaanwinning en maritieme infrastructuur blijven voeden".

Boskalis treedt de huidige mindere periode in de internationale baggersector tegemoet vanuit een sterke positie: in de markt met een brede veelzijdige spreiding en financieel gezien met een ijzersterke balans. Van Gelder: "Ook in mindere tijden zullen we op een gezond cash flow genererend vermogen kunnen steunen".

Terugkijkend op 2003 werd gesproken over een jaar van teruglopende marktomstandigheden, waarbij de verzwakking van de Amerikaanse dollar en de stagnatie van de werken in Singapore de baggersector nog eens extra onder druk hebben gezet. Desondanks zal Boskalis het jaar naar de in augustus afgegeven verwachting (nettoresultaat E70 - E80 miljoen) kunnen afsluiten, zij het wat meer aan de onderkant dan aan de bovenkant van de bandbreedte. De bestuursvoorzitter: "Boskalis heeft in 2003 naar omstandigheden een behoorlijke prestatie geleverd."

Tenslotte waren er in de laatste periode van het afgelopen jaar nog enkele ontwikkelingen, bij deze gelegenheid het vermelden waard: Boskalis breidde haar belang in Archirodon uit van 30% naar 40%. De marktpositie met betrekking tot grondverbeteringsactiviteiten werd versterkt door het samengaan op dit gebied met Cofra, wereldleider in verticale drainage en funderingstechnieken. De niet-baggeractiviteiten van Boskalis in Duitsland (voornamelijk kanaalbouw in het binnenland) werden aan het Duitse bedrijf Bunte verkocht. Voor het eerst in de geschiedenis slaagde Boskalis erin om in China een baggerschip in te zetten.

Boskalis publiceert op 10 maart 2004 haar jaarresultaten over 2003.

Koninklijke Boskalis Westminster nv is een internationaal opererend concern met een leidende positie op de wereldmarkt van baggerdiensten. De kernactiviteiten van Boskalis zijn aanleg en onderhoud van havens en vaarwegen, creatie van land in water en bescherming van kusten en oevers. Met belangrijke thuismarktposities in Europa en daarbuiten richt de onderneming zich op alle in de baggersector voorkomende diensten. Boskalis heeft de beschikking over een veelzijdige vloot van meer dan 300 units en is actief in circa 50 landen, verspreid over vijf continenten. Boskalis heeft ruim 3.000 medewerkers in dienst.

Voor nadere inlichtingen:

Roel Berends - Corporate Relations
Telefoon: 078 69 69 360 / 06 2001 0232
Telefax: 078 69 69 805
E-mail: r.t.berends@boskalis.nl

Dit persbericht is eveneens te vinden op onze website www.boskalis.com


---- --