Gemeente Leiden

Wethouder Hillebrand heft glas op Zeezijde

Publicatiedatum: 5 januari 2004

De zeezijde van het stationsgebied krijgt een nieuwe bestemming. Het wordt een levendig stukje stad met ruimte om te wonen en leven; te werken; te recreëren; onderwijs te volgen en zorg te krijgen. Tijdens een feestelijke borrel overhandigde wethouder Ron Hillebrand het voorontwerp-bestemmingsplan aan de externe werkgroep, die nauw betrokken is geweest bij de totstandkoming ervan.

BOUWEN EN WONEN - De externe werkgroep bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van het LUMC, Universiteit Leiden, bewonersgroepen van de Wassenaarseweg, Rijnsburgerweg en 'De Kijker', de Rijngeestgroep en de Vereniging Leiden Centraal. Zij hebben de basis van het plan gelegd en meegedacht over de invulling en ontwikkeling van het gebied. Een goede reden voor wethouder Hillebrand om met hen het glas te heffen. Naast wethouder Hillebrand en de leden van de externe werkgroep 'Stationsgebied Zeezijde' waren er ook een vertegenwoordiger van de commissie Ruimte en Groen en enkele betrokken ambtenaren aanwezig.

Met het voorontwerp-bestemmingsplan is de eerste stap gezet op weg naar de invulling van het gebied aan de zeezijde van het station. Als u benieuwd bent naar het plan, kom dan op 14 januari om 20.00 uur naar de informatie- en inspraakavond in het atrium van het Stadsbouwhuis. U bent van harte welkom!

Het voorontwerpbestemmingsplan en het bijbehorende kwaliteitsplan liggen van 22 december 2003 tot en met 16 februari 2004 ter inzage in de bibliotheek van het stadhuis en het Stadsbouwhuis en zijn aan de balies te koop. U kunt tot en met 16 februari 2004 uw schriftelijk commentaar indienen bij de Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leiden, Postbus 9100, 2300 PC Leiden.

Deze pagina is gewijzigd op 5-01-2004