Gemeente Leiden

Oproep om het illegaal dumpen van afval bij wijkcontainers te melden

Publicatiedatum: 5 januari 2004

Donderdag 18 december overhandigde wethouder Rogier van der Sande aan een inwoonster van de Hansenstraat de eerste oproep om het illegaal dumpen van afval bij wijkcontainers te melden.

MILIEU EN BEHEER - De ergernis over rommel rondom wijkcontainers wordt door burgers en de gemeente gedeeld. Na het uitbreiden van de voorzieningen en het geven van extra informatie over de Leidse afvalregels, wordt vanaf nu ook de actieve medewerking van inwoners van Leiden gevraagd.

Alle inwoners van Leiden krijgen daartoe een boekenlegger in de bus met daarop de oproep om het dumpen van illegaal afval rond wijkcontainers te melden. Zij kunnen dit doen door direct als zij het zien gebeuren het Servicepunt Woonomgeving te bellen naar (071) 516 55
01, op werkdagen van 7.30 tot 17.00 uur of te mailen naar www.leiden.nl/woonomgeving, 7 dagen per week, 24 uur per dag.

De gemeente wil met deze nieuwe stap de overlast van illegaal gedumpt afval rond wijkcontainers nog verder terugdringen.

De actie maakt deel uit van het project 'Leiden ruimt op!'. Onder die noemer zet de dienst Milieu en Beheer gedurende drie jaar extra mensen en middelen in om de stad op te ruimen en opgeruimd te houden

Deze pagina is gewijzigd op 5 januari 2004