Gemeente Heeze-Leende


Zon 150 jongeren naar Bureau HALT voor vuurwerk.

Bij Bureau HALT Eindhoven e.o. hebben zich ongeveer 135 jongeren gemeld in verband met een overtreding van de vuurwerkregels.

Van hen heeft het overgrote deel een HALT-afdoening gekregen: een uur vuurwerkvoorlichting en een aantal uren werken. In achttien gevallen ging het om kinderen die nog geen 12 jaar zijn. Zij mogen nog niet werken en hebben daarom een STOP-reactie gekregen: huiswerkopdrachten over vuurwerk om samen met de ouders te maken en/of deelname aan het vuurwerkspel.

Van de jongeren is 70% afkomstig uit Eindhoven en de resterende 30% uit de regiogemeenten: Best, Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Oirschot, Reusel-De Mierden, Son en Breugel, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre. In 92% van de vuurwerkzaken gaat het om jongens. Het gros van hen is 14 jaar.

Op vrijdag 2 januari zijn zeventig Eindhovense jongeren in Eindhovense wijken aan de slag gegaan om vuurwerkafval op te ruimen. De resterende jongeren en de jongeren uit de regiogemeenten doen dat de komende week of hebben dit inmiddels gedaan in hun woonplaats.