2e persbericht van maandag 5 januari 2004

Eindhoven 05-01-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man vernielt huisraad

In een woning aan de Faradaystraat is maandag om 11.10 uur een 40-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was zondag bij zijn ex-vriendin aan de woning gekomen. Zij woont in de Faradaystraat. Nadat ze de man had binnengelaten werd hij agressief en bedreigde haar. Zij vluchtte de woning uit en bracht de nacht elders door. Toen zij maandag terug kwam in haar woning bleek er veel huisraad vernield te zijn. De man lag dronken in bed. De politie heeft de man aangehouden en voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Extra politiebericht bij Omroep Brabant

Vanavond en morgen is op de Brabant TV na iedere nieuwsuitzending op het halve uur een extra politiebericht van Bureau Brabant te zien. In het extra politiebericht wordt aandacht geschonken aan een vermeende ontvoering van een jongen. Vorige week maandag werd door een getuige gezien dat op de Kanaaldijk Noord in Eindhoven een jongen gedwongen werd met twee mannen mee te gaan. Zij duwden hem in de kofferbak van een auto. Tot nu toe heeft onderzoek nog niets opgeleverd en de politie heeft ook nog geen meldingen gehad van vermissingen die hiermee verband kunnen houden.

Het is de eerste keer dat gebruik wordt gemaakt van een extra politiebericht voor het opsporingsprogramma Bureau Brabant. De eerste uitzending is maandag na het nieuws van 18.30 uur.

Helmond: Snelheidscontroles

Maandagmorgen tussen 8.20 en 11.25 uur is op de Burgemeester van Houtlaan een snelheidscontrole gehouden. Van de 771 passanten reden er 55 te hard. De snelste reed 79 km/u.

Tussen 13.05 en 15.10 uur is op de Uiverlaan gecontroleerd. Hier passeerden 1462 voertuigen de radarapparatuur en 31 deden dat te snel. De snelste reed 73 km/u.

Op beide plaatsen geldt een maximumsnelheid van 50 km/u.

Best: Twee schuifpuien gestolen

In de afgelopen week zijn bij een woning aan de Steenovenseweg twee schuifpuien gestolen. De woning wordt gerenoveerd en de puien waren al gesteld. Een pui is 1600 waard.