KAS BANK

_____________
PERSBERICHT
5 januari 2004

KAS BANK brengt innovatieve diensten en mikt op productiviteits-verbetering

In het voor de bank en haar cliënten zo lastig verlopen 2003 zijn nieuwe diensten ontwikkeld die een belangrijke uitbreiding van het dienstenpakket vormen. Naast orderexecutie en ordermanagement zijn ook treasury producten als currency-overlay en transitiemanagement ontwikkeld. De capaciteit van de Investment Management Services is sterk uitgebreid door toenemende vraag naar beleggersgiro en beleggingsadministratieve producten. In het afgelopen jaar zijn er grote en middelgrote cliënten met een internationale reputatie bijgekomen. Naar verwachting zullen meer bestaande en nieuwe cliënten van KAS BANK's brede modulaire servicepakket gebruik gaan maken. Het Europese platform met z'n directe aansluitingen is een succes.

In zijn Nieuwjaarstoespraak stelde bestuursvoorzitter Von Balluseck dat: "de omzet in relatie tot de kosten aan beide kanten moet verbeteren. Wij opereren en concurreren op een Europese markt met andere internationale aanbieders en daarbij passen oude Nederlandse CAO-bepalingen minder. Wij werken aan een goede oplossing en dat zal leiden tot een sterke productiviteits-verbetering, die onze concurrentiepositie verder verstevigt. Vanuit de markt zijn er voldoende signalen dat we op de goede weg zijn, maar gelet op conjunctuur in de ons omringende landen houd ik er rekening mee dat de oogsten wat magerder zijn, terwijl wij toch meer werk verzetten."

Profiel KAS BANK

De KAS BANK is een solide, gespecialiseerde Europese bank met een breed scala aan modulaire effecten- en informatiediensten.