Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf

Datum  5 januari 2004                                                
                                                                     
Van     / afdeling Communicatie                                      

Regionaal Persbericht


District Stad Nijmegen


Aangehouden voor vernieling auto
Zondagavond is een 51-jarige Nijmegenaar aangehouden die ervan wordt verdacht een auto te hebben vernield aan de Goeman Borgesiusstraat. De man is overgebracht naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem is opgemaakt. De 40-jarige eigenaresse van de auto deed aangifte.


Rijden onder invloed en in bezit van drugs

Surveillerende agenten zagen zondagnacht een bestuurder vanaf de Kronenburgersingel rechtsaf slaan richting de Tunnelweg daarbij het rode verkeerslicht negerend. De bestuurder, een 41-jarige man uit Arnhem, is daarop staande gehouden en kreeg een proces-verbaal. Omdat de agenten een sterke alcohollucht roken hebben ze een blaastest afgenomen. De uitslag van de ademanalyse was 615 ugl. Bovendien bleek de man niet in het bezit van een geldig rijbewijs en is in zijn auto een hoeveelheid drugs aangetroffen. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

Woninginbraak
Afgelopen weekend is ingebroken in een woning aan de Groesbeekseweg. Via het forceren van een raam is toegang verschaft tot de woning. De 24-jarige eigenaresse mist vooralsnog niets.


Diefstal auto

Vanaf het Hertogplein is zondagavond een blauwe Volkswagen Bora gestolen met kenteken 32-HH-SR. De eigenaresse deed aangifte.


District Tweestromenland


Blik op veilig - Alcoholcontroles in Groesbeek

Zondagavond tussen 17.15 uur en 22.00 uur heeft het team Verkeershandhaving alcoholcontroles gehouden op de rotonde bij de Sionshof en op de rotonde bij de Pannenstraat. In totaal is bij 703 bestuurders een blaastest afgenomen. Eén bestuurder bleek onder invloed te rijden, uitslag 315 ugl (vanaf 220 ugl is strafbaar).


Blik op veilig - Snelheidscontrole in Heilig Landstichting

Zondagavond is van 17.30 uur tot 19.40 uur een snelheidscontrole gehouden op de Nijmeegsebaan. Van de 508 passerende voertuigen reden in totaal 52 bestuurders te hard. Hoogst gemeten snelheid is niet bekend omdat gecontroleerd is met statief. De toegestane maximum snelheid is 50 km/h.


District De Waarden


Haaften - Woninginbraak
Zondagmiddag is ingebroken in een woning aan de Buitenweg. Via het forceren van de achterdeur is toegang verschaft tot de woning. Uit de woning werden sierraden en een geldbedrag weggenomen. De 57-jarige eigenaar deed aangifte.


Tiel - Diefstal auto

Vanaf de Vurenlaan is tussen zaterdagmiddag en maandagmorgen een blauwe Opel Astra gestolen met kenteken DG-FZ-66. De eigenaresse deed aangifte.


Kerkdriel - Inbraak woning

Zondagavond is ingebroken in een woning aan de Kievitsham. De toegang tot het pand is verschaft via het forceren van de voordeur. Uit de woning werden sierraden, kleding en een tv weggenomen. De 52-jarige eigenaar deed aangifte.


Zaltbommel - Aangehouden voor openlijke geweldpleging

Vanmorgen is een 33-jarige man uit Zaltbommel aangehouden in relatie tot het incident van afgelopen zaterdagavond in een pand in het centrum van Zaltbommel waarbij een agent werd mishandeld. De man wordt ervan verdacht het met een grote menigte onmogelijk maken van een aanhouding door de politie middels openlijke geweldpleging cq mishandeling. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

De politie heeft nader onderzoek ingesteld naar de personen die afgelopen zaterdagavond de aanhouding van een 18-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats hebben belemmerd. Meerdere aanhoudingen hierin worden niet uitgesloten.



Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --