Gemeente Leeuwarderadeel


5 januari 2004

Gemeente en OVL weer on speaking terms .

Het overleg tussen gemeente en OVL over de opknapbeurt van het Stienser centrum kan weer worden voortgezet.

Een artikel in de Stienser Omropper met de kop "Gemeente laat OVL vallen" was er de oorzaak van dat het overleg werd opgeschort. In een bijeenkomst tussen het college van B&W en OVL is de bewuste publicatie aan de orde geweest. De gemeente voelde zich geschoffeerd door het artikel, vooral omdat de betrokken wethouder meermalen zijn excuses voor het gebrek aan communicatie aan OVL had aangeboden en de publicatie van het bewuste artikel plaats vond twee dagen vóór het genoemde overleg met het college van B&W.

Achteraf "betreurt OVL de gang van zaken ten zeerste en heeft zij daarvoor haar verontschuldigingen aangeboden", zo schrijft OVL recentelijk in een brief. OVL "is ten allen tijde een serieuze gesprekspartner van de gemeente geweest en wenst deze samenwerking in de toekomst voort te zetten", aldus OVL.

Hiermee kan naar het oordeel van het college van burgemeester en wethouders een streep onder het gebeurde worden gezet en op constructieve wijze met OVL verder over de inrichting van het centrum van Stiens worden overlegd.