Gemeente Bergschenhoek

Toekomst 3B

Zilveren erepenning
Erepenning Behalve de vrijwilligersprijs werd tijdens de nieuwjaarsreceptie ook de zilveren erepenning toegekend aan de vrijwillige brandweer van Bergschenhoek. Gedurende 50 jaar heeft de brandweer gezorgd voor de veiligheid van de burgers. De zilveren erepenning is de hoogste gemeentelijke onderscheiding. Dit jaar bestaat het brandweerkorps 50 jaar.
Waarnemend burgemeester D. Kok, overhandigde de commandant van de brandweer, Pedro de Koning, de erepenning.

Vrijwillige brandweer

PERSBERICHT

Vrijlligersprijs Bergschenhoek 2003 voor doto-zomerkamp

Vrijwillige brandweer krijgt zilveren erepenning van gemeente

Vrijwilligersprijs
Maandagavond 5 januari is er in het gemeentehuis de nieuwjaarsreceptie. Tijdens deze bijeenkomst zal zoals gebruikelijk de vrijwilligersprijs worden uitgereikt. De prijs komt die vrijwilligers toe die inspirerend en nastrevenswaardig werk hebben verricht waarbij de maatschappelijke betekenis van het werk in het oog springt. Dit jaar wordt de prijs toegekend aan de vrijwilligers van het Zomerkamp DOTO.

Bij de toekenning van de vrijwilligersprijs aan Zomerkamp DOTO is voornamelijk gelet op het belang van de activiteiten van de stichting voor een grote groep inwoners van de gemeente, de enorme inzet van de vrijwilligers alsmede het enthousiasme waarmee zijn hun werkzaamheden verrichten en de professionele organisatie van de activiteiten van het Zomerkamp.
Het Zomerkamp bestaat sinds 1972. De hoofdleiding kan beschikken over 22 vrijwilligers die het Zomerkamp mogelijk maken. Het doel van het Zomerkamp DOTO is om ieder jaar weer 120 kinderen uit Bergschenhoek een fijne week te bezorgen. Maar er wordt ook aandacht besteedt aan:
- respect voor elkaar hebben;

- het leren omgaan met iedereen, en

- leren iedereen in zijn waarde te laten.

Erepenning
Behalve de vrijwilligersprijs, wordt ook de zilveren erepenning van de gemeente Bergschenhoek uitgereikt aan de vrijwillige brandweer, die op 3 november vorig jaar 50 jaar bestond. Het 32-koppige brandweerkorps wordt geprezen om zijn inzet en enthousiasme.
De Zilveren erepenning is een blijk van waardering, erkenning en dankbaarheid van het gemeentebestuur voor deze vrijwillige professionals, die een gigantische hoeveelheid tijd besteden aan oefeningen en het halen van diplomas om adequaat te kunnen opereren als dat noodzakelijk is.

Nieuwjaarstoespraak van burgemeester D.H. Kok

Gemeentehuis

Wapen Gemeente Bergschenhoek

(c) 2004 Gemeente Bergschenhoek - laatste wijziging op 14 januari 2004
- Techniek Aralto ICT