Gemeente Best

05-01-2004
Stichting Gehandicapten Platform Best krijgt Gemeentelijke wisseltrofee 2003

Maandag 5 januari 2004 heeft de Stichting Gehandicapten Platform Best de Gemeentelijke Wisseltrofee 2003 ontvangen uit handen van burgemeester L. Demmers - van der Geest. Dit gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie.

Waardering voor inzet

Het college van burgemeester en wethouders kent de wisseltrofee jaarlijks toe. De Stichting Gehandicapten Platform Best is dit jaar tot "winnaar" uitgeroepen als blijk van waardering en respect voor de vele activiteiten, die de stichting reeds vele jaren verricht om mede vorm en inhoud te geven aan het gehandicaptenbeleid in de gemeente Best. Daarnaast heeft het college ook oog voor haar grote bijdrage aan de bewustwording, integratie en participatie van de gehandicapte medemens in zijn algemeenheid.
Als bijzondere verdiensten zijn genoemd:

* de deskundige bijdrage aan de totstandkoming van de nota "Gehandicaptenbeleid gemeente Best 2001-2004";
* de succesvolle organisatie van de Obstakelweek in 1999;
* het constructief meedenken bij het oplossen van problemen met betrekking tot de fysieke toegankelijkheid van (openbare) gebouwen en voorzieningen voor openbaar vervoer en het wegnemen van belemmeringen voor deelname aan sportactiviteiten;
* de organisatie van het symposium "Toegang vrij?!" (11 december 2003).

Stichting Gehandicapten Platform Best

De Stichting Gehandicapten Platform Best zet zich in voor de bewustwording, integratie en participatie van de gehandicapte medemens. De stichting realiseert haar doelstellingen door een actieve houding. Zo levert de stichting inspraak en medezeggenschap bij de voorbereiding, totstandkoming en uitvoering van het gehandicaptenbeleid van de gemeente en de uitvoering van de Wet voorzieningen gehandicapten. De stichting geeft gevraagd en ongevraagd advies over (de uitvoering van) het gehandicaptenbeleid. Daarnaast brengt de stichting knelpunten en leemten op het gebied van gehandicaptenbeleid in beeld door middel van onderzoeken die zij zelf uitvoert of laat uitvoeren. Ook draagt de Stichting Gehandicapten Platform Best bij aan het bevorderen van de samenwerking tussen organisaties, verenigingen en instanties, die zich bezighouden met het gehandicaptenbeleid. Uiteraard staat het zo goed mogelijk behartigen van de belangen en behoeften van mensen met een functiebeperking, bij het gemeentebestuur van Best en andere relevante organisaties bij alle activiteiten van de stichting voorop.